Dacă Guvernul nu dă la timp hotărârea de înființare a căminului de bătrâni

Foști salariați de la Spitalul Solca riscă șomajul

Primăria Solca a trimis cu o lună în urmă documentația pentru înființarea unui cămin de bătrâni în locul fostului spital de boli cronice, dar cum nu a fost dată nicio hotărâre de guvern în acest sens, peste 40 din foștii angajați ai spitalului riscă să intre în șomaj.
 

Spitalul Solca

Potrivit primarului localității, Valeruț Hofnăr Țăranu, 42 de angajați de la fostul spital au intrat în concediu în luna aprilie, iar pentru mai au preaviz de 20 de zile. Este vorba de personal TESA, auxiliar, infirmiere, asistente, medici. În cazul în care hotărârea respectivă apare, preavizul se întrerupe, dar dacă nu, oamenii sunt nevoiți să intre în șomaj. Spitalul de Boli Cronice Solca a fost desființat cu data de 1 aprilie a.c., întrucât nu-și îndeplinea unii indicatori, iar documentația pentru înființarea căminului de bătrâni a fost trimisă după jumătatea lunii aprilie la Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale. Salariații de la fostul spital care nu și-au găsit de lucru în spitalele din Rădăuți și Gura Humorului nu au fost preluați la substația de ambulanță de la Solca, iar cei care nu s-au pensionat ar urma să fie preluați în viitorul cămin de bătrâni, cu condiția ca hotărârea de guvern să vină la timp. Ei nu au la dispoziție decât 35 de posturi, dar unii vor lucra cu jumătate de normă, numai ca să nu fie nevoiți să facă naveta la alte spitale.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI