Casa de Pensii se debarasează de vechile cărți de muncă

Persoanele asigurate în baza contractelor și declarațiilor de asigurare socială, care au depus carnetele de muncă la Casa Teritorială de Pensii Suceava, sunt așteptate să se prezinte la Serviciul de evidență contribuabili, pentru a intra în posesia clasicelor documente de ținere a evidenței situației salariaților.
 

„Având în vedere dispozițiile art. 298 alin (3) din Legea nr. 53/2003, adică ale Codului muncii, cu modificările și completările ulterioare, începând cu 1 ianuarie 2011 s-au abrogat dispozițiile Decretului nr. 2/1976. Ca urmare, de la această dată nu mai există temei legal pentru a efectua înscrisuri în carnetele de muncă”, declară directorul executiv al Casei Județene de Pensii, Camelia Chitul, menționând că ridicarea carnetelor de muncă se face personal de către titular sau de un mandatar cu procură autentificată. În prezent, reamintim, evidența muncii se efectuează electronic, prin intermediul registrului general de evidență a salariaților (REVISAL). În baza prevederilor amintite, contractele individuale de muncă nu mai sunt înregistrate la Inspectoratul Teritorial de Muncă, angajatorul având obligația, în continuare, de a întocmi un dosar personal pentru fiecare salariat, dosarul conținând actele necesare angajării, contractul individual de muncă, actele adiționale și celelalte documente referitoare la modificarea, suspendarea și încetarea raporturilor de muncă.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI