Căldura centralizată din iarnă, la mâna mai-marilor de „la centru”

> „Fără un sprijin din partea bugetului de stat, autoritățile locale cu termoficare centralizată nu vor putea trece această iarnă”, crede primarul Ion Lungu > Necesarul financiar pentru stocurile de cărbune din sezonul rece 2011-2012 se ridică la 50 de milioane de lei, Primăria și Termica contând pe alocațiile de la „centru”
 

Termica și administrația locală suceveană lucrează la caietul de sarcini pentru licitația de aprovizionare cu combustibilul necesar funcționării termoficării în sezonul rece 2011-2012. Edilul-șef Ion Lungu a informat ieri, într-o conferință de presă, că stocurile se vor ridica la 100.000 de tone de cărbune, în prima etapă urmând a fi licitate 60.000 de tone de huilă, cantitate care va acoperi primele 3 luni din anotimpul friguros. Pentru perfectarea montajului financiar și asigurarea surselor de finanțare necesare achitării contravalorii combustibilului, Primăria contează și pe sprijinul Guvernului. Lungu reliefează că, în acest scop, a avut întrevederi cu ministrul administrației și internelor, Traian Igaș, cu Adreea Paul Vass, consilierul economic al premierului Emil Boc, precum și cu secretarul de stat pe probleme de termoficare Liviu Grădinaru. În urma discuțiilor, oficialul sucevean spune că a primit asigurări că beneficiarii sistemului centralizat de termoficare vor avea parte de sprijin bănesc la încălzire, banii dați cu acest titlu fiind dirijați, prin intermediul Agenției de Prestații Sociale, în conturile SC Termica. „Cei de la Termica lucrează la caietul de sarcini. Vom face montajul financiar între Primărie și Termica, dar sper și într-un ajutor de la Guvern. La finele săptămânii trecute, am avut discuții pe această temă la București și am explicat că, fără un sprijin din partea bugetului de stat, autoritățile locale cu termoficare centralizată nu vor putea trece această iarnă. Am primit promisiuni că se vor găsi soluții pentru a se acorda ajutoare la căldură persoanelor care sunt în situații dificile, cu probleme financiare, banii, evident, ajungând tot la Termica”, a declarat șeful administrativului municipal, adăugând că necesarul pentru cărbunele din iarna 2011-2012 se ridică la 50 de milioane de lei. Ion Lungu spune că, deși se vehiculează un plafon maxim de 850 de lei pe membru de familie, până la care ar urma să se acorde un ajutor în bani, nivelul acestuia și mărimea sprijinului financiar încă nu au fost legiferate. „Opinia mea este că trebuie găsit un compromis între subvenția la constituirea stocurilor și ajutorul de stat la încălzire, în așa fel încât să beneficieze cât mai multe familii”, a explicat Ion Lungu.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI