Suceava

Apartamentele ANL, părăsite din cauza chiriilor mari

La ele renunță tineri care au depășit 35 de ani și care nu mai beneficiază de subvenție la plată Chiriașii Primăriei încep să părăsească locuințele ANL. În ședința de luna aceasta, Consiliul Local va aproba eliberarea unei garsoniere și a unui apartament cu două camere din ansamblul „Privighetorii” din cartierul Burdujeni.
 

Este vorba despre tineri care au trecut de 35 de ani și care, potrivit legii, nu mai au parte de chirie subvenționată. Șeful administrației locale, Ion Lungu, a declarat ieri că unitățile de locuit rămase neocupate vor fi repartizate solicitanților de pe lista de priorități. „Aceste locuințe vor fi repartizate conform listei de priorități stabilite la începutul anului. Sunt tot mai mulți tineri care, după ce s-a mărit chiria la ANL, care se apropie de nivelul pieței, vor să predea contractele. Este vorba despre cei care au depășit vârsta de 35 de ani, dar este problema lor. Noi vom intra, de fiecare dată, în Consiliul Local, iar locuințele libere vor fi repartizate conform listei de priorități stabilite pentru ANL” declară edilul-șef. În martie, deliberativul municipal a stabilit noi chirii, ele începând de la 317 lei/lună pentru un apartament cu 2 camere și cu suprafața de 63 mp și ajungând până la 553 de lei/lună, în cazul unui apartament cu 3 camere și cu suprafață de 110 mp. Actele normative în vigoare prevăd că prelungirea relației contractuale cu chiriașii ANL se va face anual, inclusiv prin recalcularea chiriei, în conformitate cu Legea locuinței nr. 114/2006, republicată. Pentru titularii care nu au depășit încă vârstă de 35 de ani, condițiile inițiale referitoare la cuantumul chiriei nu se schimbă. Chiria practicată pentru locuințele ANL acoperă cheltuielile de administrare, întreținere și reparații, impozitele pe clădiri și pe teren, precum și recuperarea investiției, în funcție de durata normată, precum și de un profit supus negocierii între părți.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI