O țară de bolnavi

➢ Ministrul sănătății, Atilla Cseke, dă dovadă de cinism, închizând spitale și reducând numărul de paturi din unitățile sanitare
 

Vicepreședintele Organizației Județene Suceava a Partidului România Mare, Marcel Murariu, crede că ministrul sănătății, Atilla Cseke, „a cărui incompetență nu mai trebuie dovedită”, ar trebui înlocuit din funcție sau acesta ar putea să-și dea demisia. În caz contrar, spune viceliderul PRM Suceava, România va deveni o țară de bolnavi de SIDA, țara noastră fiind, deja, pe poziții fruntașe în Europa, din acest punct de vedere. Murariu subliniază că, deși situația este îngrijorătoare, responsabilii din sănătate consideră că se poate și așa, continuând cu tăierea de fonduri și cerând o administrare draconică a puținului pus la dispoziție. Marcel Murariu consideră că ministrul sănătății, Atilla Cseke, „care și-a demonstrat lipsa de experiență și profesionalism”, dă dovadă de cinism, închizând spitale și reducând numărul de paturi din unitățile sanitare. „Acest lucru strigător la cer este întâlnit și în județul Suceava. Măsura este luată fără discernământ, doar pentru a fi respectate indicațiile de la centru și, mai rău, cele ale Fondului Monetar Internațional. La multe spitale din județul Suceava numărul de paturi urmează a fi diminuat în mod drastic, chiar dacă, și până acum, într-un pat erau repartizați câte doi bolnavi”, opinează vicepreședintele organizației județene a PRM. Marcel Murariu mai arată că situația din sănătatea suceveană este foarte gravă, din cauza acutei subfinanțări pacienții fiind nevoiți să suporte tratamentele medicamentoase din propriul buzunar. La fel, pe motiv de criză, agenții economici nu pot să-și onoreze contribuțiile, de la bugetul Casei Județene de Asigurări Sociale de Sănătate fiind alocate sume tot mai mici.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: