Există bani pentru salariile cadrelor didactice

Totuși, o potențială rectificare bugetară ar putea avea loc în luna iulie

Prefectul de Suceava, Sorin Arcadie Popescu, a solicitat ca, până marți, 22 mai 2011, Inspectoratul Școlar Județean și Trezoreria suceveană să prezinte o situație exactă a sumelor disponibile și a celor necesare pentru salariile dascălilor din județ pe luna mai și întregul an bugetar 2011.
 

Demersul vine pe fondul unei potențiale rectificări bugetare din luna iulie, deși – se arată într-un comunicat de presă al instituției prefectului – „la o primă estimare, fondurile sunt suficiente”. Ieri, la Prefectura județului Suceava, s-a ținut ședința Comisiei de dialog social, convocată la solicitarea Sindicatului județean din învățământ „Spiru Haret” Suceava. „Întâlnirea a avut ca scop analizarea fondului de salarii pentru luna mai, pentru concediul de vară și, în general, pentru tot anul bugetar 2011. Aceasta având în vedere și adoptarea Legii 63/2011, privind încadrarea și salarizarea în anul 2011 a personalului didactic și didactic auxiliar din învățământ, lege care a intrat în vigoare începând cu 14 mai 2011”, a declarat Monica Tătaru, purtător de cuvânt al instituției prefectului. Reprezentantul sindicaliștilor, Dumitru Ieremia, spune că, în luna iunie, profesorii riscă să primească salarii diminuate cu până la 30%. Acesta a arătat că pentru achitarea drepturilor salariale pe luna în curs ar mai fi nevoie de 2 milioane de lei, însă prefectul Sorin Arcadie Popescu a declarat că fondurile sunt îndestulătoare.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI