Există bani pentru salariile cadrelor didactice

Totuși, o potențială rectificare bugetară ar putea avea loc în luna iulie

Prefectul de Suceava, Sorin Arcadie Popescu, a solicitat ca, până marți, 22 mai 2011, Inspectoratul Școlar Județean și Trezoreria suceveană să prezinte o situație exactă a sumelor disponibile și a celor necesare pentru salariile dascălilor din județ pe luna mai și întregul an bugetar 2011.
 

Demersul vine pe fondul unei potențiale rectificări bugetare din luna iulie, deși – se arată într-un comunicat de presă al instituției prefectului – „la o primă estimare, fondurile sunt suficiente”. Ieri, la Prefectura județului Suceava, s-a ținut ședința Comisiei de dialog social, convocată la solicitarea Sindicatului județean din învățământ „Spiru Haret” Suceava. „Întâlnirea a avut ca scop analizarea fondului de salarii pentru luna mai, pentru concediul de vară și, în general, pentru tot anul bugetar 2011. Aceasta având în vedere și adoptarea Legii 63/2011, privind încadrarea și salarizarea în anul 2011 a personalului didactic și didactic auxiliar din învățământ, lege care a intrat în vigoare începând cu 14 mai 2011”, a declarat Monica Tătaru, purtător de cuvânt al instituției prefectului. Reprezentantul sindicaliștilor, Dumitru Ieremia, spune că, în luna iunie, profesorii riscă să primească salarii diminuate cu până la 30%. Acesta a arătat că pentru achitarea drepturilor salariale pe luna în curs ar mai fi nevoie de 2 milioane de lei, însă prefectul Sorin Arcadie Popescu a declarat că fondurile sunt îndestulătoare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: