Pentru a se dumiri asupra unor realități

Prefectul este invitat să participe la una din ședințele CL Rădăuți

Consilierii USL din Consiliul Local Rădăuți doresc ca prefectul de Suceava, Sorin Arcadie Popescu, să participe la una din viitoarele ședințe ale CL Rădăuți și să le transmită rezultatul anchetei comisiei ce a verificat activitatea primarului și secretarului municipiului Rădăuți, se arată în scrisoarea deschisă adresată prefectului Sorin Arcadie Popescu și transmisă luni presei.
 

În documentul citat se menționează că reprezentantul Guvernului în teritoriu a fost invitat „cu toată cinstea și respectul datorat funcției” de consilierii USL din Rădăuți la ședința CL din aprilie, dar că acesta „probabil, din binecuvântate pricini” nu i-a putut da curs. „De această dată, vă invităm în mod public să ne faceți onoarea și plăcerea de a vă avea în mijlocul nostru la una din ședințele, ordinare sau nu, ale Consiliului Local, la o dată pe care o veți hotărî dumneavoastră, pentru a avea un contact direct și nemijlocit cu deliberativul celui de-al doilea oraș ca mărime al județului măcar o dată în mandatul dumneavoastră de prefect al județului nostru”, se arată în scrisoare. În document se arată că, odată cu participarea la una din ședințele CL Rădăuți, prefectul va putea lua cunoștință și de modul în care lucrează “pentru binele rădăuțenilor” primarul PDL Aurel Olarean și secretarul municipiului Haralambie Herghelegiu. „Vă reamintim că, în aprilie 2010, v-am trimis o sesizare legată de modul de lucru atât al primarului, ca ordonator principal de credite, cât și al secretarului, care este pus să vegheze la legalitatea actelor emise de acesta, precum și a principalelor compartimente funcționale ale Primăriei”, subliniază semnatarii. Ei menționează că după ce conturile Primăriei au fost blocate prin executor judecătoresc în aplicarea sentinței judecătorești referitoare la obligarea la plată de penalizări către S.C. Servicii Comunale SA Rădăuți, prefectul s-a „învrednicit” să trimită o comisie de anchetă mixtă, iar raportul întocmit de aceasta comisie nu a fost remis și consilierilor din opoziție, cu toate că prefectul avea obligația să o facă în termen de 30 zile de la data primirii plângerii. „Cu toate că ați încălcat legea și de această dată, atât prin faptul că nu ați răspuns petiției noastre, cât și prin tăinuirea faptelor primarului de Rădăuți, vă rugăm, la modul cel mai respectuos cu putință, ca atunci când veniți la Rădăuți să aduceți și raportul comisiei de anchetă mai sus amintit, spre știința petenților și dezbatere publică”, se arată în finalul scrisorii deschise adresate prefectului de Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: