Patru mii de salariați a pierdut județul Suceava în ultimul an

La începutul lui aprilie 2011 județul deținea 17,8% din efectivul de angajați din cadrul Regiunii de Dezvoltare Nord-Est
 

Numărul salariaților din sectorul privat sucevean a cunoscut o cădere importantă în ultimul an. Așa reiese din datele Direcției Județene pentru Statistică, potrivit cărora, la finele lui martie 2011, în județ existau 92.309 persoane care lucrau cu contracte de muncă. Astfel, comparativ cu luna martie 2010, numărul angajaților a înregistrat o scădere de 3957 persoane, diminuarea fiind de 4,1 procente. În schimb, față de luna februarie a anului în curs, efectivul de salariați din județul Suceava a sporit cu 336 persoane, respectiv 0,4%. Analiza pe sectoare de activitate relevă faptul că 67,0% din efectivul de salariați existent în județ la 31 martie 2011 este concentrat în sectorul prestărilor de servicii, 30,1% – în industrie și construcții și 2,9% – în agricultură și servicii anexe, silvicultură și piscicultură. Conform acelorași date, la începutul lui aprilie 2011 județul Suceava deținea 17,8% din efectivul de salariați din cadrul Regiunii de Dezvoltare Nord-Est și 2% din cel con-semnat la nivel național. De menționat este faptul că efectivul sucevean de salariați a fost estimat în baza rezultatelor cercetării statistice lunare asupra câștigurilor salariale, completate cu informațiile existente în Registrul statistic al întreprinderilor (REGIS) pentru unitățile cu 0-3 salariați. Rezultatele au fost repartizate pe județe conform distribuției obținute din cercetarea statistică anuală asupra costului forței de muncă din anul 2009.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI