În județul Suceava

Numărul pensionarilor este cu 60% mai mare decât cel al salariaților

Pensia medie a pensionarilor de stat suceveni este cu 11,2 puncte procentuale sub cea medie pe țară > Aceasta este cu 6 lei mai mare față de pensia medie suceveană din urmă cu un an
 

Anul trecut, 900 de persoane au ieșit la pensie în județul Suceava, acestea urmând a beneficia de drepturile bănești cuvenite, potrivit stagiului de cotizare în sistemul asigurărilor sociale de stat. La sfârșitul anului 2010, numărul mediu al pensionarilor de asigurări sociale de stat era de 145.518 persoane, în creștere cu 0,6% față de finele lui 2009, relevă informarea dată publicității zilele acestea de Direcția Județeană de Statistică. Conform acelorași date, pensia medie de asigurări sociale de stat în județul Suceava a fost, în trimestrul al patrulea al lui 2010, de 660 lei, mai mare cu 1 leu raportat la trimestrul anterior și cu 6 lei față de pensia medie de asigurări sociale din urmă cu un an. La sfârșitul anului trecut, pensia medie a pensionarilor de stat suceveni era cu 11,2 puncte procentuale sub cea medie pe țară, de 743 lei. Gradul de dependență economică, calculat ca raport între numărul mediu al pensionarilor de asigurări sociale de stat și numărul mediu al salariaților, în trimestrul al patrulea al anului anterior, a fost de 1,6. Aceasta înseamnă că, în județul Suceava, numărul pensionarilor este cu 60% mai mare decât cel al lucrătorilor cu contract de muncă. Informarea Direcției Județene de Statistică reliefează că, în cadrul Regiunii de Dezvoltare Nord-Est, județul Suceava se află pe locul 4 din punct de vedere al pensiei medii lunare de asigurări sociale de stat, fiind devansat de județele Bacău (733 lei), Iași (731 lei) și Neamț (706 lei). Pensii mai mici decât în județul Suceava au pensionarii din Vaslui (625 lei) și Botoșani (612 lei). Suceava avea, în trimestrul al patrulea al anului 2010, 20,4% din numărul mediu al pensionarilor de asigurări sociale de stat din această Regiune și 3,0% din cel de la nivel național. Județul Suceava se află pe locul 10 pe țară, în ordine descrescătoare, la numărul de pensionari, și pe poziția a 31-a la pensia medie de asigurări sociale de stat.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI