Pentru elevii Colegiului de Artă Suceava

Început de mai plin de premii

Rezultatele meritorii ale elevilor de la Colegiul de Artă se adună unul după altul, începutul lui mai fiind plin de premii obținute la concursuri de gen.
 

Potrivit directoarei colegiului, prof. Marielena Paicu, elevul Mihail Ciprian Reuț, clasa a VIII-a, vioară, a obținut premiul I la Concursul Internațional de Interpretare vocal-instrumentală „Viva la Musica”, ediția a XIII-a, de la Zalău, și a cântat la Gala Laureaților. El este pregătit de prof. Cristina Ungureanu și prof. corepetitor Johannes Onesciuc și s-a numărat printre cei 200 de concurenți la acest concurs care se adresează elevilor cu vârste între 7 și 19 ani. Un alt elev al colegiului, Eugen Toboș, clasa a X-a, a adus colegiul pe podium, la Festivalul Național de Chitară de la Iași adresat elevilor cu vârsta până în 18 ani. El a obținut Marele premiu și a cântat în gala festivalului. Profesorul lui este Ilie Aurelian Zugrav. La Concursul „Drumul spre celebritate”, desfășurat la Palatele Brâncovenești din București, eleva Dinuța Costache, clasa a IX-a (prof. Mihaela Săveanu), a obținut Premiul special „Florin Croitoru” și o bursă la Școala de Vară Internațională de la Sibiu. Ea a participat la etapa finală și s-a confrunta cu 10 finaliști, pe secțiuni de instrumente. Tot în prima decadă a lunii mai, s-a desfășurat la Piatra Neamț etapa zonală a Olimpiadei de coruri, formații instrumentale și soliști, unde Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava a participat cu 12 formații și interpreți care au obținut 9 premii I și 3 premii II.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: