La Conferința Asociației Naționale a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România

Biblioteca Bucovinei „I. G. Sbiera” a obținut premiul pentru cea mai activă filială

Biblioteca Bucovinei a obținut trei dintre premiile pe care le acordă anual Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), fiind cea mai premiată bibliotecă din România la conferința acestei asociații, desfășurată la Baia Mare, la sfârșitul săptămânii trecute.
 

Potrivit directorului Bibliotecii Bucovinei, Gabriel Cărăbuș, biblioteca de la Suceava a obținut premiul la categoria „cea mai bună lucrare de specialitate – bibliografii, biobibliografii, dicționare”, pentru lucrarea „Bucovina literară” (1990-2010), autori Gheorghe-Gabriel Cărăbuș, Alis Niculică și Adriana Gafița, lucrare care „a devansat lucrările unor biblioteci de renume”. Pentru revista „Scriptum”, biblioteca a obținut premiul pentru „cea mai bună publicație serială de specialitate cu vechime mai mare de trei ani”, fapt ce dovedește că „aceasta s-a impus ușor-ușor ca o publicație de specialitate de referință pentru sistemul bibliotecăresc din România”, a precizat directorul Cărăbuș, care face parte din colectivul de redacție al revistei, alături de Alis Niculică și Alexandru Ovidiu Vintilă. De altfel, acest premiu a fost dedicat de către premiați fondatorului publicației, regretatul Emil Satco. Întreaga activitate desfășurată în 2010 de Biblioteca Bucovinei a fost încununată cu premiul „Filiala anului”, pentru cea mai activă filială a asociației în anul 2010. „În fapt, acest succes al Bibliotecii Bucovinei vine ca o recunoaștere a activității profesionale desfășurate de colectivul acesteia în ultimul timp – cu organizarea și oferirea de servicii noi, moderne, cu oferirea de condiții optime pentru utilizatorii care îi trec pragul, cu inițierea și organizarea de evenimente de ținută cât mai diverse, cu implicarea în proiecte și parteneriate naționale și internaționale etc.”, a mai precizat șeful instituției. La premiile acordate de ANBPR se adaugă faptul că Biblioteca Bucovinei și-a „adjudecat”, prin Adriana Gafița, un voucher pentru dezvoltare profesională din cele 5 acordate de IREX România, sub genericul „Biblioteca crește cu mine!”, pentru activitatea desfășurată în cadrul Școlii de vară organizate la Bran în 2010. Reușitele din acest an ale Bibliotecii Bucovinei „I. G. Sbiera” nu sunt o premieră pentru această instituție, al cărei director obținea în urmă cu doi ani premiul „Bibliotecarul anului”. Conferința internațională a ANBPR din acest an a fost pusă sub semnul voluntariatului, comunicările și sesiunile profesionale abordând tema „Modele de voluntariat în biblioteca publică”, având în vedere faptul că anul 2011 este declarat la nivel internațional „Anul voluntariatului”.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI