Acțiune de împădurire la Cârlibaba

Este cunoscut faptul că anul 2011 a fost declarat de către Organizația Națiunilor Unite ca fiind Anul Internațional al Pădurilor, guvernele a 192 de state organizând acțiuni prin care să atragă atenția asupra importanței pe care pădurea o are în viața oamenilor și a întregii planete, accentuându-se rolul central al oamenilor în gestionarea durabilă a pădurilor.
 

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva s-a înscris cu numeroase acțiuni în acest proiect global, una dintre acestea fiind indentificarea de către fiecare ocol silvic, împreună cu administrațiile locale, a suprafeței de cel puțin un hectar de teren situat în afara fondului forestier, care să fie împădurit în primăvara acestui an. La realizarea acestei inițiative au fost invitate să participe primăriile, școlile, alte instituții ale statului, organizații neguvernamentale, voluntari. La sfârșitul săptămânii trecute, în organizarea Ocolului Silvic Cârlibaba și a Primăriei, au fost plantați 4000 de puieți de molid, în locul numit „Fluturica”, situat în apropierea DN 18. La acțiunea de plantare a participat întregul personal silvic al ocolului, care a asigurat asistența tehnică necesară, peste 30 de voluntari, reprenzentanți ai I.T.R.S.V. Suceava, personalul Primăriei Cârlibaba, în frunte cu primarul Gabriel Danciu, lucrătorii Postului de Poliție și ai Postului de Jandarmi Montani local. Li s-au alăturat elevii clasei a VII-a de la Școala cu Clasele I-VIII „Ștefan cel Mare” Cârlibaba, împreună cu cadrele didactice, și entuziaștii elevi din clasa I ai Eco-Școlii „Bogdan Vodă” din Câmpulung Moldovenesc. Șeful Ocolului Silvic Cârlibaba, ing. Constantin Țurcanu, a prezentat semnificația Anului Internațional al Pădurilor, tehnologia de plantare și normele de securitate a muncii. A fost o acțiune reușită care a insuflat participanților dorința ca evenimente similare să devină permanente. Poate cel mai important câștig al întâmplării a fost conștientizarea de către elevi a rolului pădurilor în viața oamenilor și necesitatea păstrării unui mediu natural sănătos.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: