Modernizarea stației de tratare-epurare din Suceava

Spaniolii intră pe ultima sută

> Intervențiile la obiectivul din Lunca Sucevei au un grad de realizare de peste 90% Modernizarea stației de tratare-epurare a apelor menajere din municipiul Suceava se înscrie pe ultima sută de metri. Remarca este făcută de primarul Ion Lungu care spune că intervențiile spaniolilor de la Dytras la obiectivul din Lunca Sucevei au un grad de realizare de peste 90%. La o parte dintre instalații se fac probe la rece, cele efective urmând a fi încheiate până pe 30 iunie.
 

„Mă bucură faptul că lucrările sunt într-o stare destul de avansată și la stația de epurare. Au confirmat și directorul ACET, Ștefan Groza, și reprezentantul firmei de consultanță. Acolo au fost aduse forțe sporite, se fac probe la rece și sper ca până pe 30 iunie să fie încheiată execuția și la această componentă a Programului ISPA”, subliniază edilul-șef al Sucevei. Ion Lungu speră ca, de la jumătatea anului, Programul ISPA să dispară de pe ordinea de zi a comandamentelor de la Primărie, atenția urmând a fi orientată înspre cele 5 proiecte din cadrul Programului Operațional Regional (POR). Cu 3 săptămâni în urmă, responsabilii Dytras lăsau să se înțeleagă că s-ar putea să nu respecte cel de-al doilea termen-limită pentru finalizarea lucrărilor de la obiectivul sucevean, inclusiv cu probe cu tot. Atunci, cei în cauză sugerau că probele pe circuitul de apă și pe cel de nămol vor demara după 30 iunie. În cadrul Programului ISPA, de modernizarea stației de epurare se ocupă Dytras Spania, contra a 13,66 milioane euro. Contractul de asistență tehnică a fost semnat cu firma germană Eptisa.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI