Pășunat irațional și lipsă de utilități zoo-pastorale

„Pășunile sunt în corelație directă cu cantitatea și calitatea producțiilor animaliere obținute”, explică prefectul Sorin Arcadie Popescu
 

Prefectura a dispus măsuri de îmbunătățire a producției și de utilizare eficientă a pajiștilor din județ. Aceasta, în urma verificărilor efectuate în intervalul 3 – 10 mai la pășunile comunale din localitățile Crucea, Dorna Candrenilor, Iacobeni, Panaci, Poiana Stampei și Stulpicani. Controalele au avut loc în baza unui ordin al prefectului Sorin Arcadie Popescu, descinderile urmărind existența hotărârii Consiliului Local privind stabilirea modului de administrare a pășunii; organizarea și desfășurarea procedurii de atribuire a suprafeței de pășune; încasarea drepturilor bănești de către autoritatea locală după darea pășunii în folosință, precum și efectuarea lucrărilor de întreținere a trenurilor pe care animalele sunt scoase la pășunat. În urma verificărilor efectuate s-au constatat deficiențe privind neactualizarea inventarierii bunurilor ce aparțin unității administrativ-teritoriale, lipsa unui program de pășunat rațional, cu respectarea perioadei de refacere a covorului vegetal după fiecare ciclu, nerespectarea încărcăturii de animale pe hectar, inexistența utilităților zoo-pastorale, cât și neefectuarea lucrărilor de întreținere a pășunilor. „Până pe 30 iunie, primarii trebuie să actualizeze lista bunurilor ce aparțin domeniului public și celui privat al unității administrativ-teritoriale și să prezinte un raport în ședința Consiliului Local cu privire la modul de administrare a acestora. De asemenea, primarii vor dispune întocmirea planurilor de amenajament pastoral pentru pășunile aflate în administrare, pentru care nu au fost încheiate contracte, urmând să se depună cereri de plată la APIA Suceava”, declară prefectul de Suceava. După cele concluzionate, acesta a decis extinderea acțiunilor de control la toate unitățile administrativ-teritoriale din județ. „Pășunile sunt în corelație directă cu cantitatea și calitatea producțiilor animaliere obținute, în principal din exploatarea speciilor de taurine și ovine”, explică Sorin Arcadie Popescu.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI