Febra construcțiilor revine

Numărul autorizațiilor de construire pentru clădiri rezidențiale a fost, în martie 2011, cu 28,6% mai mare decât cel înregistrat în urmă cu an > Suceava continuă să ocupe, din acest punct de vedere, locul doi pe țară, după județul Ilfov
 

Sucevenii par să ignore criza economică, cel puțin în domeniul construcțiilor. Cu toate că se vorbește despre regresul pieței imobiliare, fenomenul nu se resimte în mod pregnant la nivelul județului Suceava. Aceasta, dacă dăm credit datelor oferite publicității de Direcția Județeană de Statistică Suceava, potrivit cărora, numărul autorizațiilor de construire pentru clădiri rezidențiale a fost, în martie 2011, cu 28,6% mai mare decât cel înregistrat în urmă cu an. În luna la care facem referire, în județ au fost solicitate și înmânate 238 de asemenea documente, comparativ cu februarie, consemnat fiind un salt de 68,8 procente, spor pus pe seama apropierii sezonului cald. Suceava continuă să ocupe, din acest punct de vedere, locul doi pe țară, după județul Ilfov, deținând 7,1% din totalul autorizațiilor de construire de imobile rezidențiale, cele mai multe, respectiv 75,2%, fiind solicitate în mediul rural. În Regiunea de Dezvoltare Nord-Est, sucevenii dețin supremația cu 28,2% din autorizațiile din martie 2011, la rând venind județele Neamț (22.3%), Bacău (17,7%), Iași (16,3%), Vaslui (7,7%) și Botoșani (7,7%). Totodată, de remarcat este faptul că, în trimestrul al patrulea al anului în curs, în județul Suceava au fost finalizate 1005 locuințe, cu 97 mai puține raportat la trimestrul anterior (-8,8%) și cu 624 în minus în comparație cu intervalul similar al anului 2010 (-38,3%). Analiza pe surse de finanțare relevă faptul că, în lunile octombrie, noiembrie și decembrie 2010, 6,4% din locuințe au fost ridicate din fonduri publice, iar 93,6% cu finanțare privată, adică din contribuții financiare proprii ale persoanelor fizice care construiesc în regie proprie. În 2010, comparativ cu anul 2009, numărul locuințelor terminate în județul Suceava a scăzut cu 15,4%. Analiza pe medii de rezidență relevă faptul că numărul locuințelor a fost mai mic cu 35,5% în mediul urban, în timp ce în mediul rural s-a înregistrat o creștere de 1,7%.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI