Medici de familie sancționați pentru că nu au prescris cum trebuie rețete

În cadrul controalelor efectuate de Casa de Asigurări de Sănătate Suceava, patru medici de familie au fost sancționați fiindcă nu au respectat legea în ce privește prescrierea și eliberarea medicamentelor cu și fără contribuție personală.
 

Astfel, trei medici de familie au prescris nejustificat medicamente, fără să aibă scrisori medicale de la medicul specialist sau în baza unor scrisori medicale care nu acopereau perioada pentru care a prescris medicul de familie. Fiecăruia i s-a redus cu 10% valoarea minim garantată a punctului „per capita” pentru lunile în care s-au înregistrat aceste situații. La un alt medic de familie, reprezentanții CAS Suceava au constatat că a înscris eronat CNP-ul bolnavului pe rețetă, medicul respectiv fiind nevoit să restituie suma de 186,06 lei, reprezentând contravaloarea compensată a prescripțiilor medicale emise. Reamintim că de la începutul anului și până pe 9 mai, inspectorii Biroului Control al CAS Suceava au efectuat 73 acțiuni de control la furnizorii de servicii medicale și farmaceutice, care au avut ca tematică verificarea corespondenței între serviciile solicitate pentru decontare de către furnizori și cele efectuate în mod real, respectarea clauzelor contractuale, precum și modalitatea în care prescrierea și eliberarea medicamentelor se încadrează în reglementările legale în vigoare. Din totalul acțiunilor de control, 31 au fost la medicii de familie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: