Pentru întreg imobilul în care își desfășoară activitatea

Troc între Primăria Suceava și Consiliul Județean

După 8 ani de la mutare, municipalitatea ar putea deveni stăpână pe toate cele 5 niveluri ale clădirii Primăria Suceava ar putea deveni proprietar integral al imobilului în care își desfășoară activitatea. La acest moment, administrativul local este stăpân pe doar două dintre niveluri, restul etajelor aparținând Consiliului Județean.
 

„Trei dintre etaje aparțin Consiliului Județean și sunt date în folosință gratuită Primăriei Suceava pentru o perioadă de 15 ani. Am discutat cu președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, pentru a face niște compensări patrimoniale. În măsura în care vor fi gata lucrările la sediul nou al Centrului Cultural Bucovina, vom face un transfer între Primărie și Consiliul Județean. Astfel, vom da Consiliului Județean o serie de spații de la Centrul Cultural, iar CJ ne va ceda cele trei etaje, astfel încât Primăria să fie proprietar pe toate cele 5 niveluri”, a declarat edilul-șef, Ion Lungu. Reamintim că etajele III, IV și V ale sediului executivului municipal sunt proprietate a Consiliului Județean din anul 2003, ele fiind atribuite municipalității în folosință gratuită pe o durată de 15 ani. La nivelul direcțiilor de patrimoniu ale celor două instituții a fost înființată o comisie de specialitate, în schimbul celor 3 niveluri Consiliul Județean trebuind să primească, inițial, clădirile fostului Centru Militar Județean, de pe strada Avram Iancu, imobile pe care executivul județean deja le avea în folosință gratuită. Inițial, în actuala reședință a Primăriei Suceava a funcționat o filială a Băncii Agricole, după falimentul acesteia clădirea fiind preluată de Consiliul Județean. Primăria ar putea ceda Consiliului Județean 3 etaje ale noului sediu al Centrului Cultural Bucovina, edificiu care este în curs de reabilitare și modernizare, lucrările făcându-se pe structura fostului cinematograf „Modern”.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI