Renasc vechile oficii de turism

Vechile “oficii de cură și turism”, existente în trecut în mai multe județe, vor fi reînființate prin eforturi private. Inițiativa aparține Fundației “Ițco”, iar președintele acesteia, prof. Ioan Ițco, spune că demersul va avea rezultate chiar din această lună.
 

Oficiile se doresc mai mult decât simple centre de informare și dispecerate de cazare, iar funcționarea lor va include și organizarea unor activități de consultanță pentru agenții economici, organizarea de simpozioane, schimburi de experiență și acțiuni de promovare. “Acest nou proiect s-a născut pentru că există pe piață goluri care trebuie acoperite. De pildă, peste tot se vorbește despre centre de informare, în unele locuri s-au înființat cu numele, dar nicăieri nu funcționează efectiv și eficient structuri de la care măcar turistul să afle la orice oră unde sunt locuri libere la cazare în acel moment, ce servicii poate alege, la ce preț. De asemenea, investitorii în turism, mai ales cei mici, aflați la început de drum, nu au unde să se adreseze organizat ca să afle ce documente și demersuri sunt necesare pentru o etapă sau alta din activitate, sunt purtați pe drumuri și cheltuie bani. Aceste oficii pot funcționa, în schimbul unor sume modice, ca intermediari care să le rezolve formalitățile. Mai mult, ne propunem și schimburi de experiență, inclusiv externe, pentru ca oamenii să vadă concret cum funcționează afaceri în turism, stațiuni, alte structuri, în țările unde totul se mișcă perfect în acest domeniu. Sunt activități complexe, pe care vrem să le organizăm în colaborare cu agenți economici care s-au interesat de acest gen de activități, în localități în care au existat aceste oficii în trecut și unde se știe că au contribuit la dezvoltarea turismului local”, ne-a spus prof. Ioan Ițco.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI