Primarul Sucevei, Ion Lungu, se va întâlni cu omologul său din Lisabona, Antonio Costa

Pe 8 iunie, primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, pleacă în Portugalia, unde va avea o întrevedere cu șeful administrației capitalei acestei țări, Antonio Costa. Deplasarea are loc în cadrul proiectului „EVUE – Mijloace de transport electric în zonele urbane din Europa”, finanțat de Uniunea Europeană prin Programul de cooperare teritorială „Urbact II”.
 

„Voi avea o întâlnire cu dl Antonio Costa, primarul Lisabonei, precum și cu ceilalți reprezentanți ai a partenerilor din proiect. Ne pregătim pentru noua generație de autovehicule a parcului auto de la Suceava, acesta urmând a avea doar autovehicule cu tracțiune electrică, fiind unul ecologic, nepoluant. Actualele autobuze au o vechime de 5 ani, durata de funcționare este de 8 ani, de aceea cred că este bine să ne pregătim din timp”, a declarat șeful executivului sucevean. Lungu a ținut să precizeze că, pentru a nu lăsa loc discuțiilor, începând cu data amintită își va lua o săptămână de concediu de odihnă. Banii pentru deplasare, ni s-a precizat, sunt prevăzuți în proiectul cu finanțare europeană. Municipiul Suceava a elaborat, împreună cu parteneri din Marea Britanie, Grecia, Suedia și Germania, un proiect de implementare a unor măsuri care vizează dezvoltarea de strategii durabile și dinamice a mijloacelor de transport electrice. Proiectul va fi pus în practică de un consorțiu format din autorități locale din Westminster (Marea Britanie), Zografou (Grecia) Stockholm (Suedia), Frankfurt (Germania) și Suceava (România). Bugetul total este de 12.500 de euro, dintre care 10.000 de euro sunt fonduri nerambursabile puse la dispoziție de Uniunea Europeană, iar 2500 de euro reprezintă contribuția municipiului Suceava.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI