După ce conducerea DSP a declarat spitalul Bethesda „neclasificabil”

Managerul Bethesdei vine cu precizări

Managerul Spitalului Particular Bethesda, dr. Ștefan Pușcașu, a precizat ieri, printr-un comunicat, că speră ca Ministerul Sănătății să elaboreze și pentru spitalele particulare o metodologie de clasificare.
 

„Spitalele private sunt spitale de nișă pentru serviciile medicale deficitare pe piața sistemului sanitar românesc, la baza căreia să stea performanța profesională și dotarea cu echipamente medicale performante”, a precizat dr. Pușcașu. Declarația lui vine după ce conducerea Direcției de Sănătate Publică Suceava a prezentat propunerile de clasificare a spitalelor județului, mai puțin a Spitalului Bethesda, pe care îl consideră „neclasificabil”, fiindcă nu poate intra la categoria a V-a, nefiind de monospecialitate, dar nici în celelalte categorii. De aceea, având în vedere „modalitatea în care a fost relatată în presă clasificarea spitalelor din județul Suceava, și unde Direcția de Sănătate Publică Suceava a prezentat Spitalul Bethesda ca fiind neclasificabil, fără explicații suplimentare, ceea ce a creat confuzie în rândul pacienților”, conducerea Spitalului Bethesda a făcut câteva precizări: „Pentru ca un spital să intre în una din categoriile de clasificare trebuie să aibă cel puțin două linii de gardă, pe domeniul chirurgical și medical, inclusiv secții de pediatrie și medicină internă. Deși are în dotare aparatură performantă și de ultimă generație, peste dotarea unor clinici universitare pe profilul chirurgical, Spitalul Bethesda nu a putut fi clasificat pentru că nu are în structură secții de pediatrie și boli interne”, a conchis managerul spitalului.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI