Gaură mai mare decât „gaura pe care o are în pantofi“

Liderul PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, consideră că situația în care a ajuns România, de a i se impune măsuri din partea FMI ca în Tanzania sau Ruwanda, este din cauză că Guvernul Boc este incapabil să aibă un program de scoatere a țării din criză.
 

În opinia președintelui PSD Suceava, măsurile pe care Guvernul Boc le-a convenit cu șeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks, vor duce la o nouă rundă de sărăcire a populației. „Gaura făcută de Franks economiei României este incomparabilă cu gaura pe care o are în pantofi. Ce face Franks este aproape un genocid economic”, a spus Nechifor. El a arătat că măsurile următoare prevăd închiderea mai multor spitale și nu a exclus ca printre acestea să se afle cele din Fălticeni și Vatra Dornei, clasificate la gradul IV, eliminarea subvențiilor la energia termică, ceea ce va afecta un milion de români, dar și vinderea activelor societăților comerciale de stat într-o perioadă de criză. „Este o crimă să vinzi active, participațiile statului, în perioadă de criză, când prețul lor este cel mai scăzut”, a spus deputatul PSD. El a subliniat că Jeffrey Franks este cel „care a pus în genunchi” economia Argentinei în 2001, care a distrus economia Ucrainei imediat după victoria Revoluției Portocalii și că a ajuns în aceeași poziție în România „când portocaliii sunt la putere”. „Acest program convenit de Boc cu FMI va fi reanalizat punct cu punct când USL va veni la putere. Vom stabili măsuri care pot duce la scoaterea țării din criză, dar cu protejarea populației”, a mai declarat președintele PSD Suceava.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI