Facturile pentru încălzire se pot diminua cu 5-10%

Primăria Suceava, împreună cu asociațiile de proprietari, ar trebui să găsească un sistem mai eficient de citire a repartitoarelor, este de părere liderul PNL Suceava, Ștefan Alexandru Băișanu, arătând că „este inacceptabil să obligi sucevenii să plătească către o firmă privată citirea repartitoarelor de căldură cu suma 3,1 lei pentru fiecare calorifer din casă”.
 

Președintele PNL Suceava propune municipalității să inițieze un proiect comun cu asociațiile de proprietari, în care ar putea fi implicată și Universitatea „Ștefan cel Mare”. Potrivit lui Băișanu, universitatea ar putea să furnizeze un program informatic, similar cu cel folosit de firma Elsaco, prin care să se contorizeze gigacaloriile consumate de fiecare proprietar. „În plus, asociațiile de proprietari, la cererea membrilor, se pot ocupa personal de această citire și de transpunerea datelor în respectivul program în mod gratuit, pentru că deja majoritatea sunt dotate corespunzător”, este de părere Alexandru Băișanu. El a explicat că această soluție ar avea ca efect reducerea cu minim 5-10% a facturilor de încălzire pentru iarna viitoare. „Pe lângă diminuarea cheltuielilor de citire a repartitoarelor, se mai rezolvă și problema legată de calculul coeficientului care se consuma în afara caloriferelor, adică la ieșirea din gicacalorimetru și până la calorifer. Asta deoarece fiecare asociație va stabili prin consultarea membrilor săi cum se va face repartizarea acestor calcule”, a conchis Băișanu.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI