În Ambulatoriul Integrat al Spitalului, în doar o lună

Creșteri cu peste 100% la venituri, față de anul trecut

În doar o lună de la deschiderea lui, veniturile obținute în Ambulatoriul integrat de specialitate de la Spitalul Județean Suceava au crescut cu peste 100% față de luna aprilie a lui 2010, iar după ce vor veni noile dotări și aparatura ele vor crește și mai mult, a declarat ieri directorul medical al Spitalului, dr. Doina Elena Ganea. Potrivit acesteia, în aprilie 2011, în ambulatoriul integrat de specialitate veniturile au crescut față de anul trecut cu 104,06%, fiind realizate venituri de 4.986 lei, față de 2.444 lei în aprilie trecut. De altfel, la nivelul întregului spital în luna aprilie au crescut veniturile realizate cu 41,88%, fiind de 78.176 lei, față de 55.101 lei, în aprilie 2010.
 

Ambulatoriul integrat de specialitate a fost inaugurat la 1 aprilie, iar toate cifrele prezentate sunt în urma activității desfășurate de medici în spațiul nou, modernizat, dar fără a avea toate dotările și aparatura prevăzute, licitațiile fiind în curs de desfășurare. Potrivit noilor reglementări, ambulatoriul integrat funcționează în cadrul secțiilor spitalului, cu cele 18 specialități, medicii din secție fiind obligați să asigure, prin rotație, 7 ore zilnic, pe baza unui program stabilit de șefii de secție, ambulatoriul fiind deschis între orele 8 și 15. Directorul medical spune că nu toate secțiile au suficienți medici, de aceea unii mai stau și peste program fiindcă au mulți pacienți. „Noi am sugerat ca măcar 2 ore să-și rupă din activitatea în secție pentru a avea posibilitatea să consulte mai multe cazuri, fiindcă într-o oră e greu, nu poți consulta mai mult de 4 persoane. În afară de neurologie, unde trebuie consultați 3 pacienți pe oră, și psihiatrie, unde se consultă 2 pacienți pe oră, în toate specialitățile o consultație trebuie să dureze 15 minute”, a precizat dr. Doina Elena Ganea. Ea a spus că din dorința de a fi consultați în ambulatoriu cât mai mulți pacienți și de a avea câștiguri mai mari, s-au stabilit niște „ținte”, pe care medicii trebuie să le atingă, mai ales că în vechiul ambulatoriu „au fost specialități care s-au apropiat de țintă, dar nu la modul optim”. În ambulatoriul integrat aproape toți medicii și-au atins „ținta” și chiar au depășit-o, unii mai mult, alții mai puțin, din motive ce nu țin de ei. Creșteri spectaculoase ale veniturilor în aprilie 2011 s-au constatat la ORL (359%), Cardiologie (118,51%), Pediatrie (104,6), Reumatologie – 91,67. Creșteri sunt și la Medicină internă (52,53%), Nefrologie (64,81%), Oftalmologie (31,71%). Directorul medical a mai spus că, după ce va veni aparatura, creșterea veniturilor în ambulatoriu va fi și mai substanțială, întrucât vor putea fi efectuate investigații și intervenții, dar va crește și performanța serviciilor acordate. Ambulatoriile de Diabet și oncologie funcționează separat de celălalt, dar și acolo se constată creșteri ale veniturilor în aprilie 2011, față de aprilie 2010: cu 39,05% la Diabet, și 19,8% la Oncologie.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI