„10” – Ziua jderilor turbați

Pe 10 mai, un jder, care s-a dovedit a fi infestat cu virusul rabic, a atacat și rănit o familie din Teșna > Tot într-o zi de 10, dar în septembrie 2008, un jder cu rabie a stat 15 minute cu colții în gâtul lui Aurel Cosmovici, din comuna Bogdănești
 

În gospodăria familiei Chiforescu din satul Teșna, comuna Poiana Stampei, un jder a atacat-o pe stăpâna casei, Silvia, mușcând-o de un picior și o mână, informează directorul executiv al Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Suceava, dr. Petrea Dulgheru. Întâmplarea s-a petrecut marți, 10 mai. Șeful DSVSA arată că animalul s-a repezit și la fiul femeii, Cristian, pricinuindu-i acestuia răni la unul dintre membrele inferioare. În cele din urmă, „musafirul nepoftit” a sărit și la beregata câinelui din curte, însă, și cu ajutorul capului familiei, jderul a fost prins și ucis. Fiind anunțat, medicul veterinar Ionuț Tonea a suspectat că este vorba de turbare, examenele de laborator efectuate ulterior la DSVSA confirmând infestarea cu virusul rabic. „Menționăm că, din cauza restricțiilor de vânătoare care s-au pus în ultimele decenii asupra carnivorelor sălbatice, acestea s-au înmulțit excesiv, implicit și cazurile de rabie. Atragem atenția organelor silvice și de vânătoare să efectueze recoltări pentru reducerea numărului acestor carnasiere”, anunță dr. Petre Dulgheru, adăugând că acesta este al treilea caz de rabie înregistrat în 2011. Reamintim că tot într-o zi de 10, dar în septembrie 2008, Aurel Cosmovici, din comuna Bogdănești, a fost internat de urgență la Spitalul Municipal din Fălticeni, Secția Boli Infecțioase, după ce a fost mușcat de gât de un jder turbat. Având mâinile amputate, omul nu s-a putut apăra, rămânând cu animalul atârnându-i de gât preț de circa 15 minute, până ce acesta a slăbit strânsoarea. Agresorul a fost omorât de soție, cu o bâtă, nu înainte, însă, de a-l apuca, încă o dată, pe bărbat, de piciorul cu care-l țintuia de pământ.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI