În 7 ani, la Suceava

Numărul de microbuze maxi-taxi private s-a redus de 10 ori

După licitația de atribuire a serviciului complementar de transport de călători, în trafic vor mai fi întâlnite doar 20 de microbuze particulare > Primarul Ion Lungu a declarat că și-ar fi dorit să renunțe în totalitate la transportul complementar, însă criza nu-i permite
 

Mai puține microbuze maxi-taxi circulă pe străzile Sucevei după licitația de atribuire a serviciului complementar de transport de persoane de zilele trecute de la primărie. Este vorba doar despre 20 de autovehicule, față de 40 până acum, la primele adăugându-se și o rezervă de 30%, potrivit legii. Licitația a fost câștigată de 4 operatori privați, contractul fiind semnat pentru o perioadă de încă 5 ani. Primarul Ion Lungu a declarat că și-ar fi dorit să scoată în totalitate din trafic microbuzele private, însă, din cauza crizei economice, bugetul local nu-și permite să aloce bani pentru achiziționare de noi mijloace de transport la societatea municipalității, TPL. „Mi-aș fi dorit să renunțăm total la transportul complementar. Din păcate, criza economică nu ne-a permis acest lucru, neputând să mai achiziționăm niște mijloace de transport de gabarit redus la societatea de transport public local. Aceasta și pentru că mai avem de plătit rate la autobuzele luate în leasing”, declară Lungu, adăugând că, din 2004 și până în prezent, numărul de maxi-taximetre private s-a diminuat de la 200 la 20, adică de 10 ori. Cele 20 de microbuze vor acoperi 5 trasee, două fiind adjudecate de Trans DMV Europa, și câte unul de către Eurotip, Familly și Sorry&Nell. „Sunt firme care deja efectuează transport de persoane pe raza municipiului Suceava”, a declarat primarul Ion Lungu. TPL are un parc de 33 de autobuze marca Irisbus Iveco și 10 microbuze Volkswa-gen, acestea începând deja să se învechească.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI