Suceava

Liftul periculos din sediul primăriei va fi înlocuit

Primăria Suceava a ținut licitație pentru înlocuirea unicului lift al instituției, care, pe lângă faptul că se defectează foarte des, prezintă și risc în exploatare.
 

„Din punctul meu de vedere, acesta este chiar periculos și vrem să-l înlocuim cât mai repede”, reliefează primarul Ion Lungu. În competiție s-au înscris 6 firme specializate, respectiv IFMA, Elevator, Tosca, Ascensor, Nova Lift și Kone Acensor, cu oferte între 109.000 de lei și 198.000 de lei. În cărți se află Ascensor, cu 109.000 de lei, însă, deoarece societatea a venit cu o ofertă de sub 85% din valoarea prevăzută în indicatorii tehnico-economici, conducerea municipalității a cerut o clarificare a fundamentării prețului avansat, conform legislației privind achizițiile publice. „Sperăm într-o adjudecare cât mai rapidă la licitație, astfel încât să putem schimba acest lift, care nu mai este nici măcar unul foarte estetic. Vom avea și noi vizitatori în perioada următoare și cred că este normal și corect să înlocuim acest lift, mai ales că nu este vorba despre o sumă foarte mare”, relevă Ion Lungu, adăugând că, în acest sens, a fost obținut și acordul Consiliului Județean, căruia îi aparțin 3 din cele 5 etaje ale sediului executivului local. În iulie anul trecut, primarul anunța că municipalitatea va aloca de la buget suma de 500.000 de lei pentru montarea unu nou lift și suportarea cheltuielilor aferente. Ion Lungu considera că instalația în funcțiune este periculoasă și că aceasta nu se pretează la un imobil modern, așa cum este cel al administrativului local.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: