Soluție pentru încălzirea Sucevei la iarnă

Soluția tranzitorie privind încălzirea locuințelor sucevenilor în iarna 2011-2012 urmează a fi stabilită în cursul săptămânii viitoare, după ce primarul Sucevei Ion Lungu va analiza împreună cu reprezentanții Termica SA două variante.
 

Termica Suceava

Potrivit edilului-șef este vorba despre asigurarea încălzirii în iarna 2011-2012 cu centrala electrotermică, folosind cărbune, sau cu vechile capacități ale orașului, cazanele de abur fierbinte, ca o soluție tranzitorie, în condițiile în care municipiul a încheiat un contract cu firma Adrem Invest de construire a unei noi centrale, dimensionate la nevoile actuale ale pieței, ce va fi funcțională începând cu iarna 2012-2013. Lungu a arătat că va prefera să mențină în funcțiune centrala de cogenerare, în condițiile în care prețul cărbunelui nu va fi foarte mare, iar centrala va beneficia în continuare de schema de bonus prin care primește fonduri pentru energia electrică produsă. El a arătat că, deși părea inițial o soluție mai ieftină, folosirea cazanelor de abur fierbinte devine o soluție mai puțin de luat în calcul dacă se menține schema de bonus pentru energia electrică furnizată de centrala de cogenerare. Totodată, Lungu și-a exprimat încrederea că Guvernul va găsi soluții pentru asigurarea unor ajutoare de stat pentru persoanele defavorizate, pentru plata încălzirii, considerând că fără sprijinul guvernamental niciun oraș nu poate suporta costurile pentru activitatea de termoficare.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI