„Realizări inginerești și transfer tehnologic”

> Timp de două zile reuniune interregională România –Moldova – Ucraina, la Universitatea „Ștefan cel Mare” > Ieri, Ion Bostan, rectorul Universității Tehnice din R. Moldova, a primit titlul „Doctor Honoris Causa”
 

Universitatea “Ștefan cel Mare” Suceava a fost, timp de două zile, gazda celei de-a II-a ediții a reuniunii de lucru “Realizări inginerești și transfer tehnologic”, manifestare științifică interregională România – Moldova – Ucraina. Întâlnirea a beneficiat de participare universitară la nivel înalt din partea USV și a două universități din Cernăuți și Chișinău, respectiv prof. univ. dr. ing. Adrian Graur, rectorul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava, prof. univ. dr. Ștefan Purici, decanul Facultății de Istorie și Geografie, și prof. univ. dr. ing. Radu Pentiuc, șeful Catedrei Electrotehnică din Universitatea „Ștefan cel Mare”. De la Cernăuți au venit prof. univ. dr. Stepan Melniciuk și prof. univ. dr. Oleksandr Ușenko, rectorul și prorectorul Universității „Iurii Fedkovici”, iar de la Chișinău, prof. univ. dr. hab. Ion Bostan, rectorul Universității Tehnice din R. Moldova, prof. univ. dr. ing. Petre Todos, prim-prorector, și prof. univ. dr. ing. Valeriu Dulgheru, șef de departament al aceleiași universități. Au participat la reuniune și reprezentanți ai AGIR, Academiei de Științe Tehnice din România, Institutului Național de Dezvoltare Cercetare pentru Mecatronică și Tehnica Măsurării București, cercetători, directori ai unor societăți comerciale din județul Suceava. Primul material prezentat invitaților a fost cel al rectorului universității sucevene, Adrian Graur, care în calitate de gazdă a trecut în revistă realizările științifice din Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava și ale Centrului de cercetare EMAD. Au fost aduse în atenția invitaților o serie de lucrări în care manageri de firme au avut ceva de spus pe tema resurselor energetice, fie că a fost vorba de energie electrică, solară, eoliană, pe biomasă, variante de centrale în cogenerare (cam cum este și cea de la Suceava), dar și pentru localități de 40.000 – 50.000 de locuitori. Ieri, în cadrul unei ceremonii speciale, acad. Ion Bostan, rector al Universității Tehnice din R. Moldova, a primit din partea Universității sucevene titlul „Doctor Honoris Causa”.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI