Primarul Lungu respinge acuzele privind falimentarea intenționată a actualului operator de termoficare

➢ „Termica se va stinge din actuala formă de organizare nu din cauza primăriei, a primarului, ci a problemelor sistemului”, precizează ocupantul fotoliului din Areni
 

Ion LUNGU

Primarul Ion Lungu a declarat ieri că speculațiile liderilor suceveni ai PSD pe marginea intereselor care ar fi la mijloc în cazul semnării contractului pentru viitoarea centrală termică a Sucevei nu sunt decât simple exerciții politice. „Ca dovadă”, Lungu spune că aleșii locali social-democrați nu s-au împotrivit parafării contractului, 2 votând «pentru», în timp ce alți 3 s-au abținut. „Sigur, am și eu un anumit grad de maturitate politică și profesională și înțeleg foarte bine exercițiul politic. Chiar în ședința Consiliului Local, 2 dintre consilierii PSD au votat pentru semnarea contractului, iar alți 3 s-au abținut, deci nu au votat împotrivă. Deci, nu cred că vreunul dintre consilieri nu ar fi de acord să asigurăm căldură sucevenilor. Restul declarațiilor sunt de natură pur politică și nu pot decât să mă amuze”, a reliefat șeful administrativului local. În ceea ce privește afirmațiile potrivit cărora noua centrală în cogenerare ar fi ridicată în urma falimentării intenționate a actualului operator, Termica, primarul Lungu consideră că acuzele aduse la adresa sa sunt nefondate. Edilul-șef susține că tragerea pe dreapta a Termica, în actuala formă de organizare, este o consecință a situației critice în care termoficarea clasică se află în toată țara. „Sunt niște acuzații total nefondate, iar toți sucevenii care ne urmăresc de 7 ani, de când se discută acest subiect, știu că nu aveam altă soluție în legătură cu Termica Suceava. Pe de altă parte, culmea este că, dintre toate societățile de termoficare din țară, se pare că, din anumite puncte de vedere, societatea suceveană ar fi stat cel mai bine. Însă, ca perspectivă, trebuie să o spunem cu toată sinceritatea, Termica se va stinge din actuala formă de organizare nu din cauza primăriei, a primarului, ci a problemelor sistemului”, accentuează ocupantul fotoliului din Areni. Reamintim că, luni, edilul-șef Ion Lungu și directorul Adrem Invest București, Adrian Bodea, și-au pus semnăturile și parafele pe contractul de concesionare a unor active din incinta CET Suceava, în vederea realizării unei centrale de cogenerare de înaltă eficiență, considerată a fi strict dimensionată la necesarul de energie termică a municipiului.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI