Vigilență... post-factum ?

La PTF Siret îți ia și mașina pentru câteva pachete de țigări

În dimineața zilei de 9.05.2011, la P.T.F. Siret, s-a prezentat pentru a intra în țară, călătorind cu un autoturism marca „Audi”, cetățeanul român Ovidiu C., în vârstă de 27 de ani, domiciliat în localitatea Horodniceni.
 

După controlul documentelor de călătorie, polițiștii de frontieră și lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra persoanei și mijlocului de transport, ocazie cu care au fost descoperite, în rezervorul autoturismului, 640 pachete de țigări marca „Monte Carlo”, de proveniență ucraineană. Întreaga cantitate de țigări, în valoare de 2.636 lei, a fost reținută în vederea confiscării, iar șoferul – sancționat contravențional cu amendă în valoare de 10.000 lei. Autoturismul marca „Audi” a fost indisponibilizat în P.T.F. Siret până la achitarea de către persoana în cauză a amenzii contravenționale. În aceeași zi, la același la PTF Siret, s-a prezentat, pentru a intra în țară, călătorind cu un autoturism marca „Vaz”, cetățeanul ucrainean Vadym D., în vârstă de 27 de ani. Într-un locaș special amenajat, în aripile din față ale autoturismului, au fost 120 pachete de țigări marca „Viceroy”, de proveniență ucraineană. Marfa, în valoare de 495 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar persoana în cauză – sancționată contravențional cu amendă în valoare de 5.000 lei. Autoturismul, în valoare de 5.000 lei, a fost ridicat în vederea confiscării de către organele vamale. Concluzia, în ambele cazuri, nu poate fi decât una singură: decât un pachet de țigări, mai bine rămâi cu mașina.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI