Deoarece marii fermieri nu cer subvențiile, program prelungit la APIA

> Termenul-limită expiră în curând, iar 14% dintre potențialii beneficiari nu au venit cu cereri pentru subvenția pe suprafață > Data-limită este 16 mai > Doar 92 dintre cei 222 fermieri care dețin terenuri de peste 50 de hectare au înaintat solicitări la APIA
 

Angela Coroleucă, directorul executiv al Centrului Județean Suceava al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), îi informează pe această cale pe fermierii din județ că mai sunt doar câteva zile până la termenul final de depunere a cererilor de sprijin pe suprafață, după expirarea acestuia urmând a fi aplicate penalitățile de întârziere. „Concret, termenul-limită este data de 16 mai 2011, ceea ce înseamnă că, începând cu ziua de 17 mai, se aplică penalități de 1% pentru fiecare zi lucratoare de întârziere. Atenționăm că, după 11 iunie, cererea de sprijin nu mai este admisă la calcul”, arată Angela Coroleucă. Cel mai recent bilanț referitor la depunerea cererilor de sprijin pe suprafață în cadrul campaniei pe anul 2011 relevă că la Centrul Județean Suceava al APIA au fost înregistrate 48.270 de cereri de plată, pentru o suprafața de 157.700,87 hectare de culturi agricole. Dintre depunătorii de cereri, 48.192 au completat declarația de suprafață utilizând aplicația IPA on line, pentru un total de 157.534, 94 de hectare; doar 78 de cereri au fost primite în mod clasic. Suprafața care urmează a fi acceptată la plată este de 165,93 de hectare. Procentul de depunere a cererilor este de 86%. Agricultorii care dețin terenuri de peste 50 de hectare sunt așteptați la Centrul Județean Suceava al APIA, deoarece dintre cei 222 fermieri programați să înainteze solicitările pentru anul 2011 au făcut acest demers numai 92.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI