În cadrul campaniei „noul Cod al muncii”

Amenzi de (doar) 50.000 de lei pentru munca la negru

Nu mai puțin de 15 inspectori de muncă, 2 inspectori de poliție și 8 jandarmi au bătut județul Suceava, în perioada 2-5 mai, în cadrul campaniei de identificare a cazurilor de muncă fără forme legale.
 

Directorul executiv al Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava, Ionuț Radu Crețuleac, spune că au fost verificate 66 de societăți comerciale, în urma descinderilor și a deficiențelor constatate în domeniul relațiilor de muncă fiind aplicate 39 de sancțiuni contravenționale. Valoarea amenzilor a însumat 70.000 lei, respectiv 50.000 lei pentru muncă la negru și 20.000 lei pentru încălcarea altor prevederi legale în domeniu, conform H.G. nr. 161/2006. Șeful ITM, Ionuț Radu Crețuleac, mai informează că, până ieri, instituția pe care o conduce a predat către societățile comerciale 44.174 de carnete de muncă. Controalele la agenții economici din județul Suceava au loc conform planului Inspecției Muncii de reducere a muncii nedeclarate, întocmit și aplicat în colaborare cu Inspectoratul General al Poliției Române, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române și Garda Financiară Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: