În cadrul campaniei „noul Cod al muncii”

Amenzi de (doar) 50.000 de lei pentru munca la negru

Nu mai puțin de 15 inspectori de muncă, 2 inspectori de poliție și 8 jandarmi au bătut județul Suceava, în perioada 2-5 mai, în cadrul campaniei de identificare a cazurilor de muncă fără forme legale.
 

Directorul executiv al Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava, Ionuț Radu Crețuleac, spune că au fost verificate 66 de societăți comerciale, în urma descinderilor și a deficiențelor constatate în domeniul relațiilor de muncă fiind aplicate 39 de sancțiuni contravenționale. Valoarea amenzilor a însumat 70.000 lei, respectiv 50.000 lei pentru muncă la negru și 20.000 lei pentru încălcarea altor prevederi legale în domeniu, conform H.G. nr. 161/2006. Șeful ITM, Ionuț Radu Crețuleac, mai informează că, până ieri, instituția pe care o conduce a predat către societățile comerciale 44.174 de carnete de muncă. Controalele la agenții economici din județul Suceava au loc conform planului Inspecției Muncii de reducere a muncii nedeclarate, întocmit și aplicat în colaborare cu Inspectoratul General al Poliției Române, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române și Garda Financiară Suceava.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI