Acatrinei, de partea expropriaților centurii ocolitoare

➢ Ultimii dintre aceștia sunt pe nedrept defavorizați, primind mai puțini bani în contul suprafețelor pe care le-au cedat, crede liderul PRM Suceava
 

Guvernul și Ministerul Transporturilor schimbă regula în timpul jocului. Așa crede președintele Organizației Județene Suceava a Partidului România Mare, Gheorghe Acatrinei, care are o părere foarte proastă față de modul în care sunt soluționate neregulile care apar la realizarea centurii ocolitoare a municipiului Suceava. Acatrinei crede că lucrurile care se întâmplă la inelul ocolitor de la Suceava sunt o dovadă clară a lipsei capacității ministerelor de a gestiona problemele din propria arie de competență. Ex-senatorul PRM de Suceava a dat ca exemplu discriminarea creată între primii expropriați ai centurii și cei care ar urma, abia de acum înainte, să fie despăgubiți pentru terenurile afectate de lucrările de construire. Astfel – în opinia lui Acatrinei – cei de pe urmă ar fi fost pe nedrept defavorizați, primind mai puțini bani în contul suprafețelor pe care le-au cedat. „Inițial, valoarea terenului de expropriat a fost stabilită la 40 de euro pe metrul pătrat, iar acum Guvernul a venit cu o mascaradă de hotărâre prin care proprietarii care nu au intrat în primul val de despăgubiri să primească doar jumătate de euro pe metrul pătrat. Aceasta este o mare bătaie de joc, ținând cont că, după ce pe toate râpele Hagigadar s-au dat zeci de euro pe metrul pătrat, acum celor de la Sfântul Ilie și Șcheia li se dă mai nimic”, a subliniat, într-o conferință de presă, liderul județean al PRM Suceava. Acatrinei susține că, la Șcheia, terenurile de pe partea dreaptă și cea stângă a DN 17 sunt locuri bune de casă și că, prin expropriere, deținătorii în cauză sunt în mod serios păgubiți. La fel, de pierdut au și agricultorii care, dacă și-ar fi cultivat suprafețele, ar fi câștigat mai mulți bani decât cei dați de stat. „Parcelele în cauză sunt propice extinderii zonei locuite, având și utilitățile în apropiere. De asemenea, terenurile sunt valoroase pentru agricultură, sătenii putând obține, acolo, recolte bune”, a conchis președintele organizației județene Suceava a PRM, Gheorghe Acatrinei.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI