Voluntarii de la Clubul „Împreună” au creionat perspective noi pentru parcul Șipote

Beneficiari ai Clubului „Împreună”, aflat în grija Asociației AREAS, și-au dat, ieri, întâlnire în parcul sucevean Șipote, pentru a participa la prima acțiune organizată în cadrul ediției de debut (sucevean) a „Săptămânii Naționale a Voluntariatului”, desfășurată la Suceava în perioada 9-15 mai.
 

„Împreună cu instituțiile și ONG-urile din Suceava, organizăm începând de astăzi, 9 mai, prima ediție a «Săptămânii Naționale a Voluntariatului». Acțiunile de astăzi se înscriu în prima zi de activități ale Săptămânii Naționale a Voluntariatului, cu precizarea că aniversăm Ziua Europei printr-o acțiune care se desfășoară în parcul Șipote din centrul Sucevei, prin care am mobilizat mai mulți voluntari și pe care îi vom ruga să deseneze pe foi A4, dorind să aflăm cum arată, în viziunea lor, un parc european. Aceste desene vor fi expuse pe copacii din parcul dendrologic pe parcursul zilei de astăzi”, ne-a declarat Alina Stredie, PR manager în cadrul Asociației Regionale de Educare a Adulților Suceava (AREAS). Acțiunea de la parcul Șipote a fost susținută cu materiale promoționale, precum baloane și brățări imprimate cu sloganul „Anul acesta se poartă voluntariatul”, steagul Uniunii Europene, foi și creioane carioca; folosindu-le, voluntarii au dat frâu liber imaginației, fiind provocați să deseneze cum și-ar dori să arate „parcul lor”. „Săptămâna Națională a Voluntariatului” va fi marcată la Suceava, după cum v-am mai informat, pe tot parcursul acestei săptămâni, urmând ca astăzi, de la ora 12, să aibă loc acțiuni de promovare a voluntariatului organizate de Centrul Voluntariat Suceava, DJTS Suceava, GIRB, AIESEC, AREAS (flash-mob, lanț de voluntari), în Parcul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava. Reamintim și că seria de evenimente dedicate „Săptămânii Naționale a Voluntariatului” este rezultatul unor parteneriate între ONG-uri și instituții din orașul Suceava: Centrul de Voluntariat CEM „Origini Verzi”, CENRES, AREAS, KULT-ART, CFECAS, Clubul „Împreună”, GIRB, AIESEC, Asociația Educatorilor Suceveni, Asociația ProAnima, Direcția Județeană pentru Tineret și Sport (DJTS) Suceava, Inspectoratul de Poliție a Județului Suceava, PAPI Cândești, PAPI Arbore.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: