Managerul Vasile Râmbu plasează Spitalul Județean printre primele 5 din țară

În Spitalul Județean Suceava există specialități „care au renăscut” și care sunt într-un continuu proces de afirmare, a declarat recent managerul Vasile Râmbu.
 

El a remarcat în primul rând Secția ortopedie: „Acolo este un colectiv tânăr, care face performanță, iar pe lângă faptul că a beneficiat de modernizarea secției s-a completat și aparatura care permite intervenții mai pretențioase”. Directorul a spus că „vor crește” în ce privește calitatea actului medical și secțiile chirurgicale, după ce va avea loc reabilitarea, modernizarea și dotarea blocului operator, iar aceste transformări vor conduce la creșterea Indicelui de Complexitate a Cazurilor (ICM), care va contribui la o finanțare mai bună. „Nici acum nu stăm rău la ICM, ne menținem la 1,2, în condițiile în care multe spitale din țară au scăzut sub 1, după noile codificări. Oricum, suntem printre primele 5 spitale din țară și avem șansa de a ne menține, chiar de a urca”, a declarat managerul Râmbu. Reamintim că, în contextul procesului de reclasificare a spitalelor din România, conducerea celui mai mare spital din județ a făcut evaluarea acestuia solicitând să intre în categoria I, cu un plan de conformare pe care să-l îndeplinească până la 31 decembrie 2011. Directorul spitalului a spus că sunt 4 indicatori care mai trebuie îndepliniți pentru ca spitalul să intre la categoria I: introducerea specialităților de chirurgie cardiacă, chirurgie vasculară, dotarea cu un angioscop și adresabilitatea pacienților din alte județe. „Trei dintre ele le putem îndeplini, primul pas a și fost făcut prin încheierea unui parteneriat public-privat cu o societate de profil, în vederea înființării unui Centru de terapie endovasculară. Un astfel de centru există numai la Iași și e foarte aglomerat. În felul acesta vom îmbunătăți și adresabilitatea pacienților din alte județe. Vizăm și înființarea unui salon cu 6 paturi în acest centru, în care vor lucra medici și de aici, și de la Iași. Sunt niște pași de făcut, dar avem promisiuni ferme că îi vom realiza”, a conchis directorul.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: