Numai o săptămână la dispoziție și…

Doar un sfert din fermieri au depus declarațiile de cotă de lapte

Producătorii care nu se conformează vor fi penalizați sau vor pierde cota de lapte Dacă nu depun la Agenția de Plăți și Intervenții în Agricultură (APIA) declarația pentru cota de lapte, fermierii suceveni riscă să fie sancționați, face cunoscut directorul executiv Angela Coroleucă.
 

Șeful Centrului Județean Suceava al instituției atenționează producătorii deținători de cotă de lapte pentru vânzări directe că data limită este 16 mai 2011, aceștia trebuind să vină cu declarațiile anuale privind vânzările care au fost efectuate în intervalul 1 aprilie 2010 – 31 martie 2011. Coroleucă spune că formularele cu declarațiile anuale au fost transmise prin poștă în cursul lunii aprilie, pe adresa fermierilor deținători de cotă individuală de lapte și înscriși în sistemul cotelor. Până acum, din cei 11.487 de producători de lapte existenți în sistemul cotelor de lapte, doar 2980 au înaintat, la Centrul Județean Suceava al APIA, respectiv la Compartimentul de Administrare a Cotelor de Lapte, declarația anuală pentru vânzări directe pe anul 2010-2011, ceea ce înseamnă doar 26% din total. „Cei care nu depun în termen legal declarația anuală de cotă individuală de lapte vor fi penalizați, vor pierde cota de lapte și nu vor putea beneficia de sprijin financiar în cazul unor forme de sprijin pentru care se solicită obligația deținerii cotei de lapte. Pentru a-și menține cota, este important de reținut că producătorul care deține cota pentru vânzări directe trebuie să depună declarația anuală chiar dacă nu a comercializat întreaga cantitate de lapte obținută, conform caietului fermierului”, explică Angela Coroleucă, director executiv APIA.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: