Conducerea Ambulanței face „pași concreți” pentru înființarea substației de la Solca

Directorul Serviciului de Ambulanță Județean Suceava, dr. Daniel Martiniuc, ne-a informat că, în urma unei discuții cu conducerea Direcției de Sănătate Publică Suceava, în perioada imediat următoare va solicita Ministerului Sănătății, printr-o adresă, înființarea unei substații de Ambulanță la Solca.
 

„Ne trebuie acordul de principiu al ministerului, în rest, la Solca, sunt toate condițiile de înființare a unei substații. Substația va fi dotată cu o mașină dintre cele alocate de minister anul acesta pentru Suceava”, a precizat dr. Martiniuc. Înființarea unei substații de Ambulanță la Solca este necesară după închiderea Spitalului de Boli Cronice de acolo, care acum urmează procedurile de transformare în cămin de bătrâni, prin program al MSP. Până atunci, în curtea spitalului a fost repartizată o Ambulanță de la stația din Rădăuți, pentru cazurile de urgență din Solca dar și din zona învecinată. Potrivit primarului localității, Valeruț Țăranu Hofnăr, la Solca sunt toate condițiile pentru înființarea substației, fiind puse la dispoziție două încăperi din spital pentru personalul de acolo – cei 8 asistenți medicali redistribuiți prin desființarea spitalului. Substația nu va funcționa și cu medic, dar „mai sunt substații care nu au medic”, a ținut să precizeze șeful SAJ.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: