După o urmărire polițienească terminată cu foc de armă în plin

Un tânăr a rămas fără un rinichi

> Surse judiciare susțin că Ovidiu Ursache, de 29 de ani, din Vicovu de Sus, este cercetat în cel puțin două dosare penale, pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis
 

Ieri, la ora 2.15, un echipaj de poliție ce executa serviciul de patrulare pe strada Piața Unirii din municipiul Rădăuți, a efectuat semnal regulamentar de oprire pentru un autoturism marca Alfa Romeo, înmatriculat în străinătate, care prezenta o avarie în partea din spate și căruia nu îi funcționau stopurile. Observând semnalele luminoase ale echipajului de poliție, conducătorul autoturismului a accelerat, trecând pe culoarea roșie a semaforului, mașina virând ulterior pe strada Ștefan cel Mare. S-a a pornit în urmărirea autoturismului cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune, timp în care polițistul a anunțat prin stația de emisie/recepție dispeceratul subunității despre incidentul produs, solicitând sprijinul altor echipaje. Astfel, în urmărirea autoturismului au mai pornit încă două echipaje de poliție. Mașina a fost urmărită pe raza comunelor Marginea, Horodnic de Sus, Voitinel și Vicovu de Jos și, înainte de a ajunge în orașul Vicovu de Sus, s-a solicitat sprijinul unui echipaj al poliției rutiere, aflat în patrulare pe raza acestei localități. Ajuns în orașul Vicovu de Sus, autoturismul urmărit a întors, continuându-și deplasarea spre comuna Vicovu de Jos. La un moment dat, pe raza comunei Vicovu de Jos, „Alfa Romeo” a pătruns pe o stradă înfundată, șoferul fiind nevoit să oprească. De pe locurile din față au coborât două persoane, care au luat-o la fugă în aceeași direcție. În urmărirea acestora au pornit un polițist și un jandarm și, întrucât urmăriții s-au despărțit, s-a continuat urmărirea în alergare a conducătorului auto, informează un comunicat al IPJ Suceava. Aflăm că agentul de poliție l-a somat regulamentar pe șofer și a executat un foc în plan vertical, folosind din nou somația legală. Pentru că nici în aceste condiții persoana urmărită nu s-a supus somației, polițistul a executat un foc înspre aceasta, glonțul lovind-o în zona toracelui. Victima, despre care am fost informați că prezenta halenă alcoolică, a fost identificată în persoana lui Ovidiu Ursache, de 29 de ani, din Vicovu de Sus. Tânărul a fost transportat, ulterior, la Spitalul Municipal Rădăuți, apoi la Spitalul „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, unde a fost supus unei intervenții chirurgicale de extirpare a rinichiului stâng. Surse judiciare susțin că Ursache este cercetat în cel puțin două dosare penale, pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, săptămâna trecută el fiind audiat la Parchetul Rădăuți. În autoturismul Alfa Romeo au fost identificate mai multe înscrisuri în limba engleză și o autorizație de circulație provizorie pentru autoturismul în cauză, emisă la 6.12.2010 și valabilă până la 4.01.2011. Se fac cercetări pentru identificarea și reținerea celuilalt ocupant al mașinii. Ieri, la orele amiezii, starea medicală a lui Ovidiu Ursache era stabilizată, el aflându-se în afara oricărui pericol.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: