„Alternative” – În comunitatea ta, drogurile nu își au locul !

> „Campanie destinată promovării alternativelor la consumul de droguri” Agenția Națională Antidrog, prin Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Suceava, a încheiat ieri o nouă campanie de prevenire a consumului de droguri în rândul tinerilor, derulată timp de o săptămână și denumită “Alternative” – “În comunitatea ta, drogurile nu își au locul”.
 

Ea a avut scopul de a promova modalități sănătoase de petrecere a timpului liber, care să înlocuiască utilizarea drogurilor, ne-a informat insp. Simona Sidoriuc. „Derularea acestei campanii, în contextul noilor tendințe în dinamica traficului și consumului ilicit de droguri, dar și al redobândirii statutului instituțional al Agenției Naționale Antidrog, răspunde necesității de a asigura dezvoltarea, promovarea și implementarea într-o manieră sistemică, unitară, integrată și continuă a politicilor publice în domeniul cererii și ofertei de droguri. În acord cu valorile Agenției Naționale Antidrog exprimate atât în relațiile interinstituționale, cât și în intervențiile directe adresate categoriilor de vârstă vulnerabile și consumatorilor de droguri, precum și în contextul deschiderii instituționale, al transparenței și flexibilității decizionale, al egalității de șanse și accesibilității nediscriminatorii și gratuite a consumatorilor de droguri la serviciile de asistență, ne reafirmăm obligația morală de a informa, de a sensibiliza și de a oferi alternative”, ni s-a specificat printr-un comunicat de presă. Ca urmare a colaborării „extrem de benefice” pe care Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Suceava o are cu partenerii instituționali, în perioada 01.05.2011-08.05.2011 s-au desfășurat activitățile: “Alternative. Implică-te! În comunitatea ta drogurile nu au loc” – dezbatere pe tema “Drugless Art”, la Colegiul Național de Artă “Ciprian Porumbescu”; activități de sensibilizare-educare-comunicare cu privire la problema consumului de droguri, la Colegiul Tehnic “Mihai Băcescu” Fălticeni și la Colegiul de Industrie Alimentară Suceava, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Suceava; activități de prevenire a consumului de droguri la Școala cu Clasele I-VIII „Ion Creangă” Nr. 9 Suceava; Curs Fred – intervenție timpurie la Colegiul Național de Informatică “Spiru Haret” Suceava, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Suceava; activități de prevenire în comunitate la PAPI (punct de acces public la informație) Calafindești și PAPI Bălcăuți, în parteneriat cu Asociația Regională de Educare a Adulților Suceava; proiecție de film antidrog și dezbatere pe tema alternative la consumul de droguri la Universitatea “Ștefan cel Mare” Suceava, în parteneriat cu Biroul de Poliție din cadrul Universității; > “Alternative. Implică-te! În sport drogurile nu au loc” – activități sportive cu mesaj antidrog în cadrul “Cupei Interetnice”, din perioada 06.05.2011-08.05.2011, în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret; > “Alternative. Fără riscuri în plus” – activități de prevenire a consumului de droguri la Școala Postliceală Sanitară Suceava, în parteneriat cu Direcția de Sănătate Publică Suceava.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI