Rezultatul campaniei „Noul Cod al muncii”

Mii de contracte de muncă înregistrate în registrul electronic

> Nu este vorba despre scoaterea la suprafață a muncii la negru, așa cum declara premierul Emil Boc, ci doar despre aplicarea prevederilor privind renunțarea la cărțile de muncă
 

Campania de controale pe care inspectorii de muncă suceveni, în colaborare cu polițiștii și jandarmii, au declanșat-o de pe 2 mai, după intrarea în vigoare a noului Cod al muncii, se pare că are efecte. „Rezultatele imediate ale controalelor intense efectuate de ITM Suceava s-au concretizat într-un număr foarte mare de contracte de muncă înregistrate în REVISAL, în primele 3 zile. O situație completă a numărului de verificări, al celui de sancțiuni, a cuantumului acestora din urmă și măsurilor dispuse o vom avea la sfârșitul săptămânii”, declară șeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava, Ionuț Radu Crețuleac. Așa se face că, în perioada 2-4 mai, în REVISAL au fost înregistrate 3554 de contracte de muncă, altele 83 fiind luate în evidență încă de duminică 1 mai 2011, înaintea inițierii campaniei naționale de verificări. De menționat este faptul că nu este vorba despre contractele perfectate cu ocazia prinderii unor lucrători care prestau „în ilegalitate”, așa cum în presa centrală anunța zilele trecute premierul Emil Boc, ci doar de aplicarea prevederilor legale privind renunțarea la înscrierile din cărțile de muncă. Reamintim că, de la 1 ianuarie 2011, au fost abrogate dispozițiile Decretului nr.92/1976 privind carnetul de muncă, după această dată evidența muncii realizându-se electronic prin intermediul Registrului General de Evidență a Salariaților (REVISAL). Inspectorul-șef Ionuț Radu Crețuleac subliniază că acțiunile programate pe toată durata lunii mai vizează, pe lângă altele, depistarea și combaterea muncii la negru, obiectivul principal fiind intrarea în legalitate a celor care folosesc munca fără forme legale, precum și sancționarea cazurilor astfel depistate.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: