Cristina Casandra revine într-un superconcurs: etapa de Diamond League de la Doha !

Prima etapă a circuitului atletic Diamond League din acest an va consemna revenirea oficială în proba de 3000 metri obstacole a Cristinei Casandra. Sâmbătă, la Doha, atleta legitimată la CSM Suceava va bifa prima cursă de 3000 m obstacole după aproximativ doi ani.
 

Dacă primele luni ale acestui ani le-a dedicat crosului, ajungând să ia două medalii la Balcaniada din Serbia, de acum toată atenția Cristinei se va îndrepta către proba ei preferată, cea de obstacole, întrucât vrea să realizeze baremul pentru a participa anul viitor la Jocurile Olimpice de la Londra. De altfel, cel mai bun rezultat al Cristinei a fost realizat în finala olimpică de la Beijing, 9:16.85. E prima cursă de 3000 m obstacole pe care Cristina Casandra o va alerga după aproximativ 2 ani „Va fi destul de greu dacă ne gândim că va fi primul ei concurs după atâta timp, aproape doi ani, dar s-a pregătit mult și sperăm să scoată un timp cât mai bun. În plus, Cristina are dezavantajul de a nu-și mai cunoaște atât de bine adversarele, iar un factor de luat în seamă este și clima din Qatar. Sper totuși să facă o figură frumoasă”, a precizat Silviu Casandra, antrenorul Cristinei. La Doha mai aleargă colega Cristinei, Oxana Juravel, dar și cea mai bună alergătoare de 3000 m obstacole, kenyanca Cheiywa De altfel, Silviu Casandra va avea două sportive la startul probei de 3000 m obstacole de la Doha, întrucât printre cele nouă competitoare se află și Oxana Juravel, atletă din Republica Moldova, care de la începutul acestui an se antrenează alături de Cristina. În afară de aceste sportive, la Doha vor mai alerga trei din Kenya, trei din Etiopia și una din Jamaica. Printre acestea se află numărul 1 mondial la ora actuală în proba de 3000 m obstacole, Milcah Chemos Cheiywa (Kenya), al cărei cel mai bun timp este 9:08.57. Iată lista completă cu participantele: Cristina Casandra (România), Oxana Juravel (Moldova), Lydia Rotich (Kenya), Mercy Njoroge (Kenya), Milcah Chemos Cheiwa (Kenya), Mardrea Hyman (Jamaica), Mekdes Bekele (Etiopia), Sofia Assefa (Etiopia), Birtukan Fente Alemu (Etiopia). IAAF Diamond League este un circuit anual de atletism, care se desfășoară începând din 2010, sub organizarea Federației Internaționale de Atletism. IAAF Diamond League înlocuiește fostul Golden League, competiție care a avut loc an de an din 1998 până în 2009. Diamond League are rolul de a consolida puterea de atracție a atletismului pe întreg mapamondul și tocmai de aceea se desfășoară în 14 locații din Asia, Europa și America. Cele 14 etape din Diamond League sunt Doha (6 mai), Shanghai (15 mai), Roma (26 mai), Eugene (4 iunie), Oslo (9 iunie), New York (11 iunie), Lausanne (30 iunie), St. Denis (8 iulie), Birmingham (10 iulie), Monaco (22 iulie), Stockholm (29 iulie), Londra (5-6 august), Zurich (8 septembrie), Bruxelles (16 septembrie).

Print Friendly, PDF & Email
Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: