Comisarii de mediu încasează doar 4 din 10 amenzi

> Comisariatul Regional al Gărzii de Mediu Suceava a înaintat organelor competente 12 sesizări penale privind infracțiuni la legislația de mediu
 

Lucrătorii Comisariatului Județean al Gărzii de Mediu Suceava au avut, în intervalul ianuarie-aprilie 2011, 450 acțiuni de inspecție și control, în urma acestora fiind aplicate 37 de amenzi în valoare de 272.000 de lei, informează comisarul-șef regional, Diana Mihaela Gășpărel. „Din numărul amenzilor contravenționale aplicate de comisarii din cadrul Comisariatului Județean Suceava, una a fost contestată, adică 2% din total. Contravaloarea a 15 amenzi a fost achitată, procentul sancțiunilor încasate fiind de 41%”, relevă Diana Mihaela Gășpărel, precizând că amenda cea mai mare, de 50.000 lei, a avut ca obiect nerealizarea în totalitate și la termen a măsurilor dispuse printr-un act de control anterior. Pe de altă parte, în primele patru luni ale anului 2011, Comisariatului Regional Suceava al Gărzii Naționale de Mediu, prin comisariatele județene Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava și Vaslui au desfășurat 3063 de verificări, valoarea celor 138 amenzi însumând 1,6 milioane de lei. În aprilie, comisarii regionali au aplicat o sancțiune contravențională de 80.000 lei, procesul-verbal fiind întocmit pentru depozitarea neconformă a produselor chimice periculoase de protecție a plantelor, produse periculoase, și nepunerea la dispoziție a documentelor relevante solicitate. „Amenda a fost aplicată de comisarii din cadrul Comisariatului Județean Botoșani, în același caz fiind întocmită și sesizare penală”, arată Diana Mihaela Gășpărel. În trimestrul întâi al anului 2011, 18 dintre sancțiunile lucrătorilor regionali de mediu au ajuns pe rolul instanțelor de judecată, ceea ce reprezintă 13% din total. În același interval, Comisariatul Regional al Gărzii de Mediu Suceava a înaintat organelor competente 12 sesizări penale.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: