După modernizare

Relocarea chioșcurilor din Bazar nu se va face pe bază de pile

> Lucrările la tronsoanele II și IV, adică cele din prelungirea tronsoanelor deja modernizate – I și III, vor demara la finele lunii mai
 

La finele lunii acesteia demarează modernizarea tronsoanelor II și IV din Bazar, anunță primarul Sucevei, Ion Lungu. Edilul-șef spune că lucrările premergătoare au demarat de la 1 mai, până acum fiind mutate 160 de chioșcuri. „Acestea sunt mutate în zona care nu va fi afectată de modernizare și ne dorim ca, nu mai târziu de începutul lunii iunie, să demarăm aceste lucrări de modernizare a Bazarului”, declară șeful executivului municipal sucevean, opinând că intervențiile vor fi date gata la finele lui septembrie. Lungu face apel la comercianții din Lunca Sucevei să colaboreze în acțiunea de transferare a chioșcurilor, după terminarea modernizării, acesteia urmând a reveni în locația inițială. „Nu accept pile, intervenții sau schimbări ale situației. Totdeauna – și oamenii pot să confirme – am mutat chioșcurile pe fostele amplasamente. Din acest punct de vedere, cei din Bazar nu trebuie să aibă niciun fel de emoție”, a reliefat șeful administrativului Sucevei, Ion Lungu. În proiectul de buget local pe anul acesta, pentru continuarea investițiilor de modernizare a Bazarului administrația locală suceveană are prinsă suma de 3 milioane de lei. Lucrările la tronsoanele II și IV, adică cele din prelungirea tronsoanelor deja modernizate – I și III, vor afecta 6 și, respectiv, 9 alei. Acestea sunt estimate la 2 milioane de lei, incluzând și introducerea unui sistem de încălzire cu suflante. Potrivit hotărârii Consiliului Local, lucrările de modernizare a Bazarului vor înghiți, în total, circa 11 milioane de lei. Execuția trebuia să se desfășoare pe durata a 4 ani de zile, începând cu 2006. În baza actului normativ amintit, în spațiul comercial din Lunca Sucevei sunt prevăzute o hală pe structură metalică, alei betonate, o parcare de 240 de locuri, 4 grupuri sanitare, canalizarea pluvială, sedii pentru lucrătorii administrației și pentru cei ai Poliției. De asemenea, în proiectul inițial este prevăzut și un gard împrejmuitor nou.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: