Primarul Lungu mută piața în aer liber de produse tradiționale din fața Palatului Administrativ

> Edilul-șef spune că, pe timpul verii, aceasta nu îndeplinește condițiile de igienă și securitate alimentară > „Piața cu produse naturale va fi separată de cea agroalimentară din preajmă”, precizează Ion Lungu
 

Piața de produse alimentare tradiționale va fi mutată din fața Palatului Administrativ al Sucevei, acolo unde președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, a hotărât că va funcționa. Șeful administrației municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat, ieri, într-o conferință de presă, că vânzătorii vor avea la dispoziție fosta hală de carne de lângă piața agroalimentară centrală, lucrările de amenajare fiind deja demarate. Primarul Lungu spune că s-a sfătuit cu conducerea Direcției Administrației Piețelor din subordine, concluzionându-se că, în sezonul călduros, desfacerea în aer liber de produse de origine animală excedează reglementările privind sănătatea oamenilor și securitatea alimentelor. „Am avut o discuție cu conducerea Administrației Piețelor și am convenit asupra amenajării unei piețe țărănești, de produse bio. Practic, piața din fața Consiliului Județean nu va putea funcționa în perioada verii, întrucât nu sunt îndeplinite condițiile de igienă și securitate alimentară”, a declarat edilul-șef al Sucevei. Ion Lungu informează că „boxele” de la hala de carne sunt în curs de amenajare, noua destinație a locației urmând a avea caracter de permanență. „Piața țărănească cu produse bio va funcționa 7 zile pe săptămână, nu doar sâmbăta și duminica. Sunt îndeplinite toate condițiile, avem toate utilitățile și vom avea o piață cu produse naturale, separată de cea agroalimentară din preajmă”, a încheiat Ion Lungu.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI