Finanțare asigurată pentru refacerea podului de la Verești

Podul rutier de peste râul Suceava ce face legătura între Verești și Udești, închis circulației din 30 iunie 2010 după ce, în timpul inundațiilor, a fost înclinat la 45 de grade de o viitură formată pe cursul de apă, urmează să fie refăcut.
 

Anunțul a fost făcut, miercuri, de președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, care și-a exprimat încrederea că lucrările de refacere a acestui pod vor fi finalizate până la venirea iernii. Potrivit șefului administrației județene, podul dintre localitățile Verești și Udești este al treilea pod rutier important peste râul Suceava unde se fac investiții în refacere, după cel din localitatea Dornești și cel din municipiul Suceava. Pentru refacerea podului din Verești, CJ Suceava a alocat suma de 5 milioane de lei, banii fiind obținuți de la Guvern la sfârșitul anului 2010. Un număr de 13 poduri rutiere de pe drumuri județene sucevene care au fost avariate de inundațiile din vara anului trecut vor fi refăcute, costurile estimate fiind de aproximativ 10 milioane de euro. Pagubele produse de inundațiile de la sfârșitul lunii iunie 2010 în județul Suceava se ridică la peste 357 de milioane de lei (aproximativ 83,8 milioane de euro), potrivit unui raport al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: