La Suceava, între 2-7 mai

Zilele Colegiului Național „Spiru Haret”

Colegiul Național de Informatică „Spiru Haret” din Suceava va demara de astăzi, 2 mai, pe tot parcursul săptămânii viitoare, o serie de acțiuni menite a atrage atenția publicului asupra potențialului educativ al acestei școli de renume din municipiul Suceava.
 

Timp de 6 zile, se va derula acțiunea „Zilele Colegiului”, care va implica toți elevii și profesorii din colegiu și care are ca principal scop identificarea unor modele demne de urmat în societate. Directorul Colegiului Național, prof. Virginel Iordache, spune în invitația adresată în vederea participării la eveniment că însăși „lipsa modelului constituie un model de viață, de gândire, de atitudine. Model poate fi o persoană sau o idee, un personaj literar, o teorie, un ideal. Indiferent de model, el trebuie raportat la un set comun de valori și principii care ne definesc ca ființe umane înzestrate cu suflet și rațiune. Modelul individual nu trebuie să intre în conflict cu valorile cardinale care ne edifică și fac posibilă comunicarea socială și nu trebuie să afecteze drepturile sau aspirațiile celuilalt. Valorile perene ale omului se dobândesc prin educație”. De altfel, întregul eveniment a fost gândit astfel încât fiecare elev și profesor să se regăsească în acțiunile propuse spre realizare, iar în final să rezulte pentru toți un model de școală modernă, așa cu se vrea a fi Colegiul „Spiru Haret”. „Tinerii liceeni, adolescenții, trebuie să înțeleagă că a avea modele nu înseamnă a-ți limita drepturile sau libertatea, ci dimpotrivă, a da un sens libertății individuale. Lipsa modelelor autentice explică «evoluția» haotică a individului, care navighează prin viață ca o corabie aruncată de talazuri care mai devreme sau mai târziu va sfârși sfărâmată de stânci. Generațiile de tineri au nevoie de modele autentice, care pot fi cultivate numai prin intermediul școlii”, susține Virginel Iordache.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI