Sub pretextul că vând sau oferă drujbe, doi necunoscuți intră în casele bătrânilor și le fură banii

Ei au făcut până acum două victime, un bărbat de 79 de ani din Marginea, și un altul de 87 de ani din Câmpulung Un mărginean de 79 de ani a reclamat sâmbătă dimineața poliției din localitate că persoane necunoscute i-au luat din casă 1300 de lei. Cercetările ulterioare au stabilit că, mai înainte cu o zi, Constantin B. a fost vizitat de doi necunoscuți care i-au spus că sunt angajați ai Primăriei Marginea și că vin la el cu un cadou din partea primarului.
 

Bărbații au intrat în casa omului cu două drujbe chinezești, le-au oferit acestuia, dar l-au rugat să le dea 100 de lei pentru cheltuieli de transport. Bătrânul a fost circumspect și a vrut să verifice dacă într-adevăr primarul i-a trimis uneltele și a plecat spre primărie împreună cu „angajații” instituției. În timp ce el a coborât din mașină, necunoscuții au demarat în trombă și ai „tăiat-o” în viteză spre Solca. A doua zi după pățanie, Constantin B. a umblat la locul unde-și ține banii în casă, dar a văzut că îi lipsesc 1300 de lei, furați probabil de cei doi necunoscuți. Mărgineanul este a doua victimă a celor doi hoți, care se folosesc de drujbe pentru a intra în casele oamenilor în vârstă și a le fura banii într-o clipă de neatenție. În aceeași zi, Aurelian L., de 87 de ani, din municipiul Câmpulung Moldovenesc, a rămas el și fără banii din casă. Bătrânul a fost vizitat joi după-amiază, în jurul orei 17, probabil tot de cei doi bărbați, care s-au oferit să-i vândă o drujbă. Tentat de așa chilipir (necunoscuții voiau pe ea doar 200 de lei), câmpulungeanul s-a dus la locul unde-și ținea banii, a scos suma cerută și a cumpărat drujba. Doar că cei doi erau cu ochii pe mișcările lui și au văzut unde ține bătrânul banii. Așa că unul i-a distras atenția, în timp ce celălalt a luat din locul cu pricina cât i s-a “lipit” de mână. Ca să poată ieși din casă, necunoscuții au mai adus trei drujbe de vânzare, dar brusc li s-a părut că banii bătrânului nu sunt buni și că trebuie schimbați în valută, astfel că toți trei s-au îndreptat spre bancă. Însă, în timp ce bătrânul a intrat în sediul sucursalei, hoții s-au urcat într-o mașină și au dispărut. Poliția este pe urmele celor doi „drujbari” și încearcă să-i identifice înainte să mai prade vreun bătrân. Până atunci, însă, ar fi de preferat ca sucevenii care se trezesc în curte sau la ușă cu persoane gata să le ofere vreo drujbă să nu le primească în casă și să sune la poliție.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI