În preajma momentului scoaterii animalelor la pășunat

Polițiștii și jandarmii „monitorizează” ciobanii

Sper să nu fie nevoie să trimitem jandarmii la Cârlibaba sau în hotar cu Botoșanii, pentru rezolvarea unor probleme”, a declarat șeful administrației județene, Gheorghe Flutur
 

Ieșirea la pășunat nu va aduce conflicte la fel ca în ceilalți ani. Cel puțin așa a dat asigurări comisarul-șef Viorel Onea, adjunctul șefului Inspectoratului de Poliție Județean Suceava. Oficialul IPJ a declarat că posturile comunale de poliție au în atenție potențialele focare de stări de conflict, le monitorizează, iar eventualele tensiuni vor fi transmise „la județ”. Comisarul-șef Onea arată că, până la această dată, nu a fost generată nicio astfel de situație, polițiștii și jandarmii fiind concentrați, printre altele, pe localitatea Borșa, în care, în anii din urmă, scoaterea animalelor la pășunat s-a lăsat cu scandal. „Până la ora actuală nu a fost generată nicio stare conflictuală. Însă le monitorizăm pe cele pe care le-am avut în 2010, inclusiv grupările de la Borșa, iar din datele pe care le deținem nu există premise de a se ajunge la conflicte în legătură cu trupul de pășune. Dar, împreună cu polițiștii și jandarmii de la Vatra Dornei, monitorizăm această zonă, pentru a preveni eventualele evenimente neplăcute și a informa autoritățile. La nivel local se colaborează cu posturile de poliție, care informează dacă există date cu privire la potențiale conflicte”, reliefează adjunctul comandantului IPJ. Intervenția responsabilului IPJ vine pe fondul unei solicitări a președintelui Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, de a se evita, pe cât posibil, eventualele tensiuni legate de organizarea pășunatului. „Împreună cu primarii, trebuie mers mai mult pe prevenție. Acum este perioada în care se discută, se negociază, se contractează, pot apărea neînțelegeri, iar noi nu vrem să ne trezim cu surprize. Sper să nu fie nevoie să trimitem jandarmii la Cârlibaba sau în hotar cu Botoșanii, pentru rezolvarea unor probleme”, a accentuat șeful administrației județene.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI