„Omul care a fascinat lumea întreagă”

Câteva sute de persoane, majoritatea creștini romano-catolici, au fost prezente, duminică, în jurul prânzului, în piațeta Ioan Paul al II-lea din municipiul Suceava, la o celebrare sacră, în limbile română, germană și polonă, cu prilejul beatificării fostului papă.
 

Celebrarea sacră a Papei Ioan Paul al II-lea s-a desfășurat după slujba de duminică din Catedrala Romano-Catolică „Sf. Ioan Nepomuk” din Suceava, preotul paroh, Iosif Păuleț, evocând viața și activitatea fostului papă și subliniind că acesta a fost omul providențial pentru secolul trecut și începutul actualului mileniu. „Este omul care a fascinat lumea întreagă prin viața sa, prin suferința sa”, a spus Păuleț, care a adăugat că Papa Ioan Paul al II-lea a trăit credința cu adevărat. „Credința trebuie să fie concretă, activă, să dea o amprentă vieții noastre pe pământ”, a mai spus prelatul în predica sa, în care a apreciat și că, pe bună dreptate, Papa Ioan Paul al II-lea este ridicat la cinstea altarelor. Totodată, acesta a arătat că este un caz unic în istoria papalității și al Bisericii când un papă este beatificat de succesorul său, dar a menționat că, la moartea papei, mulțimea adunată la Vatican a cerut sanctificarea imediată a lui Ioan Paul al II-lea. Prelatul a mai spus că este nevoie ca exemplul Papei Ioan Paul al II-lea să fie urmat. „Ioan Paul al II-lea este un papă pe care nu trebuie doar să-l admirăm, ci să-l și urmăm”, a mai arătat preotul paroh al catedralei romano-catolice din Suceava.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI