„Omul care a fascinat lumea întreagă”

Câteva sute de persoane, majoritatea creștini romano-catolici, au fost prezente, duminică, în jurul prânzului, în piațeta Ioan Paul al II-lea din municipiul Suceava, la o celebrare sacră, în limbile română, germană și polonă, cu prilejul beatificării fostului papă.
 

Celebrarea sacră a Papei Ioan Paul al II-lea s-a desfășurat după slujba de duminică din Catedrala Romano-Catolică „Sf. Ioan Nepomuk” din Suceava, preotul paroh, Iosif Păuleț, evocând viața și activitatea fostului papă și subliniind că acesta a fost omul providențial pentru secolul trecut și începutul actualului mileniu. „Este omul care a fascinat lumea întreagă prin viața sa, prin suferința sa”, a spus Păuleț, care a adăugat că Papa Ioan Paul al II-lea a trăit credința cu adevărat. „Credința trebuie să fie concretă, activă, să dea o amprentă vieții noastre pe pământ”, a mai spus prelatul în predica sa, în care a apreciat și că, pe bună dreptate, Papa Ioan Paul al II-lea este ridicat la cinstea altarelor. Totodată, acesta a arătat că este un caz unic în istoria papalității și al Bisericii când un papă este beatificat de succesorul său, dar a menționat că, la moartea papei, mulțimea adunată la Vatican a cerut sanctificarea imediată a lui Ioan Paul al II-lea. Prelatul a mai spus că este nevoie ca exemplul Papei Ioan Paul al II-lea să fie urmat. „Ioan Paul al II-lea este un papă pe care nu trebuie doar să-l admirăm, ci să-l și urmăm”, a mai arătat preotul paroh al catedralei romano-catolice din Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: