Pledoarie pentru lectură

– ediția a III-a – Și în acest an, elevii gimnaziști de la Colegiul Național „M. Eminescu” nu au lăsat să treacă, fără a fi marcată în haina de sărbătoare a spiritului, Ziua Mondială a Cărții.
 

Miercuri, 27 aprilie a.c., cei mai pasionați cititori și cei mai implicați elevi în proiectul educativ „O carte pentru școala mea” au participat la cea de-a III-a ediție a manifestării „Pledoarie pentru lectură”. Acțiunile s-au desfășurat în Sala de Artă „Elena Greculesi” a Bibliotecii Bucovinei „I. G. Sbiera” Suceava, sub coordonarea bibliotecarelor Anda Muntean și Gina Grigoroaia. Activitatea, concepută pe mai multe paliere, a cuprins: un bilanț generos de cititor gimnazist, realizat de eleva Brădățan Olimpia, din clasa a VIII-a B, urmat de un concurs a cărui miză au constituit-o invitațiile cât mai persuasive la lectura cărților preferate, din perspectiva personajelor aduse în scenă prin talentul elevilor din clasele a VII-a și a VIII-a. Astfel, de la hangița Ancuța din romanul lui Sadoveanu, la Nana din cartea „Rem”, de Mircea Cărtărescu, de la Chirița, eroina comediilor lui Alecsandri, la Nils Holgersson, personajul construit cu atâta măiestrie de Selma Lagerlof sau la zeița Hera din „Legendele Olimpului”, incursiunea în lumea fascinantă a cărților s-a dovedit a fi extrem de rodnică. Pe aceeași linie a promovării lecturii, a dezvoltării gustului estetic și a interesului pentru literatură, activitatea a fost completată de expoziția de grafică și pictură realizată de elevii claselor V-VIII, coordonați de prof. Simona Mera, și de momentul „Prichindeii cititori”, organizat de elevii clasei a IV-a B, îndrumați de prof. Valentina-Lucica Păcurari. Coordonatorii proiectului au fost prof. Maria Căruntu și bibliotecar Lăcrămioara Andrei. Directorul Bibliotecii Bucovinei, Gabriel Cărăbuș, a premiat copiii talentați cu diplome, cărți și albume muzicale. (M.C., L.A.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: